Ceva bun de tot...delicios , care a placut mult familiei mele.
Ienibaharul are un gust complex, care inglobeaza gustul de scortisoara, nucsuoara, ghimbir si cuisoare. Datorita combinatiilor de arome , ienibaharul se foloseste in condimentarea diferitelor mancaruri cu carne sau legume, a carnatilor, a sosurilor sau a pestelui.Eu am ales sa-l folosesc la carnea de pui si cartofi , dar zau ca nu-mi pare rau....
Ingrediente :
6 pulpe de pui
600 g cartofi noi
100 ml vin alb
100 ml lapte
1/2 lingurita barbeque pui
1 lingurita ienibahar
1/4 lingurita cimbru
2-3 linguri ulei de masline
fulgi de usturoi
sare
piper
Mod de preparare:
Barbeque de pui, cimbrul ,sarea, piperul , fulgii de usturoi si uleiul le amestecam , apoi ungem bine pulpele( daca sunt mai mari le taiem in doua) de pui cu acest amestec.
Boabele de ienibahar le zdrobim cu mojarul , iar cartofii ii curatam si ii taiem in patru.
Ii punem intr-un vas termorezistent, impreuna cu ienibaharul, laptele si vinul si deasupra asezam pulpele marinate. Optional presaram patrunjel verde tocat, deasupra si cateva feliute de rosie.
In cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, introducem vasul si lasam sa se coaca toate cam 50 - 60 de minute pina incep sa se rumeneasca pulpitele.
Servim pulpitele alaturi de cartofi si sosul din vas.Merge bine cu o salata de ardei copti.
Va doresc Pofta mare !
Delicios, intr-adevar; a ajuns aroma pana la Suceava!
RăspundețiȘtergereIenibaharul este imbietor draga mea Alexandrina !! Asa ca nu ma mir ca a ajuns aroma pina la tine.....
ȘtergereTe imbratisez cu mare drag !
Ce bine arata si ce aromata e,bravo Sidonia:)
RăspundețiȘtergereEste un ingredient pe care nu l-am folosit atat de des pina acum dar....m-a hotarat acum si nu regret....
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Este minunat si delicios,cu atatea arome e si normal...
RăspundețiȘtergerea mai ramas ceva???nuuuu!!
Pup si o saptamana usoara!!
Lulu nu au mai ramas,,,,dar mai fac daca zici ca vii....!
ȘtergereIti multumesc mult...sti tu pentru ce !
Te imbratisez si te tzuc cu drag !
Credeam ca nu s-a mai inventat nimic in combinatia copane+cartofi dar simt aici o aroma noua.
RăspundețiȘtergereDar in poza cu cartofii boabele de ienibahar par nezdrobite. Le-ai pus combinat si intregi si macinate?
Lia draga eu am vrut sa le zdrobesc dar mai mult s-au....aplatizat. De aceea le vezi asa.....
ȘtergerePe mine m-a cucerit aroma ienibaharului, zau.....
Te tzuc cu drag !
foarte gustos!
RăspundețiȘtergereSa sti ca da.....
ȘtergereTe tzuc !
Arata grozav!
RăspundețiȘtergereAu fost delicioase...crede-ma !!!
ȘtergereAm ajuns tarziu?nu mai este si pentru mine o portie?
RăspundețiȘtergereVecinico, sper ca te-ai gandit si la mine si ai pus ceva de'o parte.
Multumesc si pup!
Dar tu de unde comentezi vecino ???
RăspundețiȘtergereSa nu-mi spui ca nu esti la Satic !!!
Pentru tine mai fac o portie daca s-a terminat....
Te tzuc cu drag !
Ce bunaciunee!! Iar vasul ptr cuptor imi place tare!
RăspundețiȘtergerePupici dulci
Simona draga vasul este Pyroflam si l-am cumparat de la Real...e minunat !
Ștergerehttp://chestiuniserioase.wordpress.com/2012/05/13/pyroflam-vesela-care-le-face-pe-toate-si-o-reteta/
Te tzuc cu mult drag !
Foarte bun! Si eu am pus ienibahar peste carne de porc, la cuptor. Intr-adevar are o aroma deosebita.
RăspundețiȘtergereAi perfecta dreptate Gabi....si noua ne-a placut mult !
ȘtergereTe tzuc cu mult drag !
Prea bunatate ai pregatit iarasi. pup!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca-ti plac si tie draga Rocsy !
ȘtergereTe tzuc cu mult drag !
Ce bunatate, ce arome! Sa te lingi pe degete, nu alta ;-) Te tzuc cu drag! :*
RăspundețiȘtergereSa sti ca ai dreptate....tare gustos a fost.
RăspundețiȘtergereTe tzuc cu drag Liana !