Pagini

duminică, 1 septembrie 2013

Supa de verzisoare de Bruxelles cu cascaval si crutoane

Varza de Bruxelles este considerata de unele persoane ca fiind lipsita de gust, insa secretul consta in felul in care o prepari.
Trebuie sa o  prepari in scurt timp, altfel aroma ei dulceaga va disparea. Varza de Bruxelles are de trei ori mai multa vitamina C decat o portocala...asa a vi-o recomand sa o folositi cu draga inima....poate va conving cu aceasta supica buna de tot.....



Ingrediente :

3-500 g verzisoare de Bruxelles
150 g cascaval
2 felii de paine
3-4 catei usturoi
100 g kaizer
1 morcov mare
1 patrunjel
1 ceapa
chimen macinat
piper macinat
boia
sare

Mod de preparare :

Verzisoarele se spala bine ( pot fi proaspete sau congelate) iar daca sunt mai maricele se taie in doua.
Curatam morcovul, patrunjelul si usturoiiul,apoi le taiem.Ceapa o curatam si o lasam intreaga.
Kaizerul il taiem feliute si il rumenim frumos pe ambele parti.In grasimea ramasa sotam morcovul taiat sau razuit sa avem o culoare frumoasa la supa.



Punem verzisoarele la fiert in apa cu chimen, boia ,piper si sare, adaugam apoi morcovul sotat, patrunjelul, ceapa intreaga si usturoiul( mai putin un catel).
Punem apa necesara, asezonam si lasam sa fiarva cam 15-20 de minute, apoi adaugam kaizerul rumenit si mai lasam sa dea un clocot., apoi stingem focul.




Feliile de paine le prajim , apoi le dam cu catelul de usturoi ramas si le taiem cubulete( crutoane).
Cascavalul il taiem de asemenea, cubulete.



La servire ,in fiecare farfurie, adaugam cuburi de cascaval si crutoane.
Daca doriti puteti servi cu ardei iute sau cu putina smantana.


Pofta mare sa aveti !

10 comentarii:

  1. De cand tot spun ca fac si eu ceva cu verzisoare... si nu mai apuc; noroc de reteta ta, ma mobilizeaza. Tare buna trebuie sa fie supica!
    Duminica frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper din tot sufletul sa va fie pe plac....dar sa nu le fierbi prea mult.
      O toamna lunca si frumoasa sa ai !

      Ștergere
  2. O duminica frumoasa alaturi de cei dragi. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Gabi sa sti ca noua ne-a placut tare mult.
      Si cascavalul acela se topeste in supa fierbinte....e asa de bun !
      O toamna lunga si frumoasa sa ai, te tzuc !

      Ștergere
  4. O supa aleasa! Si verzisoarele alea sunt atat de simpatice ca-ti vine sa le cumperi pe toate. N-am mancat asa ceva niciodata, este o ciorbita foarte deosebita! Dar o s-o incerc mai la iarna.
    Daca folosesti constant crutoane, merita sa faci o tava la cuptor ca sa le ai ca nu se strica. ... Ca sa fie ca la restaurant :D
    Deci impecabil, am salvat link-ul! :-bd

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lia noua ne place varza de Bruxeles facuta oricum....dar astept sa vad ce vor spune ai tai despre aceasta supica....
      O toamna lunga si frumoasa sa ai, te tzuc !

      Ștergere
  5. Imi place mult varza de Bruxelles,eu fac gen mancarica cu kaiser. Trebuie sa incerc si supa..ca sa nu se supere mancarea ;-)
    o saptamana buna..te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nico mi-ai dat o idee buna !
      Am sa caut retetea la tine pe blog.
      O toamna frumoasa sa ai !
      Te tzuc...

      Ștergere