Una dintre mancaruri traditionale romanesti, mult agreata de toata lumea.
O mancare simpla, foarte usor de facut , chiar si de bucataresele tinere.Reteta mea chiar e simpla si cu putine ingrediente....
Ingrediente :
10-12 ardei grasi mijlocii ( 6-7 cm)
750 g carne de vitel(porc)
150 g orez
1 ceapa
1 lingura pasta de gogosari
250-300 ml bulion facut in casa
2 linguri ulei
sare
piper
Mod de preparare :
Curatam ardeii de cotoare si seminte.
Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati apoi se toaca.
Taiem ceapa marunt ,o sotam intr-o tigaie in putin ulei ,apoi adaugam orezul.Amestecam si lasam cam 5 minute, dupa care adaugam carnea si asezonam.Amestecam si o lasam pe foc aproximativ 10-15 minute.
Cu acest amestec umplem ardeii,ii asezam intr-o oala in picioare ,cu gura in sus, adaugam apa, pana la jumatatea ardeilor si completam cu bulion pina acoperim ardeii.
Ii lasam la fiert acoperiti, cam 30-40 de minute,la foc mediu.
Servim ardeii calzi cu putin sos alaturi si smantana deasupra, cine doreste.Daca sosul este prea acrisor,putem pune o lingurita cu zahar in el.
Pofta buna sa aveti !
Si cu reteta aceasta , am ajuns la a 600- a reteta pe blog !
Trebuie sa mai fac si eu pana nu se termina ardeii!
RăspundețiȘtergereMi-ai facut o pofta!!!!
Pup!
Asa cum spui Miha....spor la munca sa ai !
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Daca tot sunt prima,vreau portie dubla ca-mi plac tare mult!
RăspundețiȘtergerepup draga mea!!
Haide soro repede pina nu se gata.....
ȘtergereTe tzuc cu drag !
preferati mei, asa ca vin la masa ;))), o bunatateeee..!!!!
RăspundețiȘtergereTe astept Alice ,cu bratele deschise....
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Alice draga , te astept cu bratele deschise...
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Ce reteta buna! Chiar mi-e dor de niste ardei umpluti!
RăspundețiȘtergere