Leurda simbolizeaza trezirea la viata, odata cu venirea primaverii.
In stare proaspata, leurda contine din plin vitamina C, uleiuri eterice, dar si magneziu si fier; este eficienta impotriva fermentarii intestinale, a balonarilor si a durerilor asociate,previne si trateaza micozele, are efect hipotensiv, reduce trigliceridele. Creste pofta de mancare, are efect colagog, de dilatare a vaselor si in acelasi timp reduce colesterolul.
In general, leurda invigoreaza corpul, avand un efect purificator , inhiba coagularea si previne formarea cheagurilor de sange, contribuie la functionarea optima a sistemului digestiv si la eliminarea parazitilor intestinali. Totodata este un detoxifiant puternic si purificator al sangelui, este un bun vitaminizant si mineralizant pentru organism,este un antianemic excelent, curele cu leurda fiind indicate primavara pentru detoxifiere, revitalizarea dupa iarna si prevenirea anemiei. De asemenea, asigură un somn liniştit şi tonifică sistemul nervos, fiind foarte utila in astenia de primavara.
Asa ca aceasta ciorba intruneste toate calitatile unei ciorbe sanatoase....
Ingrediente :
Buna ciorbica,si eu folosesc mult leurda!
RăspundețiȘtergereEste foarte sanatoasa leurda asta, asa ca....hai sa ne facem si o salata....
ȘtergereVrei Lulu ?
Te tzuc cu drag !
Tare sunt curioasa de gustul acestei ciorbite! Nu stiu daca s-a facut leurda, dar duminica merg in recunoastere!
RăspundețiȘtergerePupici
Simona la noi este leurda de muuuuuuult ! Asa ca sunt sigura a si tu vei gasi si poti sa incerci sa faci minunatia asta de ciorba.Cu supa de pui e minunata....
ȘtergereTe tzuc Simona draga !