Daca si voua va place mult pateul , dar stiti ca cel din comert are multe E-uri, va recomand aceasta minunata reteta slovaca oferita de Nico Grofova - In bucataria vesela . Este o reteta atat de buna si originala , de iti vine sa mananci tot pateul odata, mai ales daca ai si un colt de paine moale , proaspat scoasa din cuptor si niste rosii din gradina.Multumesc mult de tot Nico draga...doar asa am sa fac pateul de acum incolo !
Ingrediente :
400 g ficatei de pui
4 oua
200 ml smantana pentru gatit
150- 200 g untura ( porc, rata, gasca)
1 lingurita sare
piper negru proaspat macinat.
4 oua
200 ml smantana pentru gatit
150- 200 g untura ( porc, rata, gasca)
1 lingurita sare
piper negru proaspat macinat.
Mod de preparare :
Curatam ficateii si ii taiem apoi in doua.
Punem toate ingredientele intr-un blender si mixam 1-2 minute pina obtinem o pasta lichida, fluida.
Pasta obtinuta o turnam in borcane ( eu am obtinut 4 borcane de 370 g) , dar le umplem doar de 3/4, le inchidem cu capacele si le punem la fiert intr-o oala in care am pus o carpa si apa pina la nivelu pastei. Le fierbem o ora, acoperite cu o alta carpa( prosop).
Curatam ficateii si ii taiem apoi in doua.
Punem toate ingredientele intr-un blender si mixam 1-2 minute pina obtinem o pasta lichida, fluida.
Pasta obtinuta o turnam in borcane ( eu am obtinut 4 borcane de 370 g) , dar le umplem doar de 3/4, le inchidem cu capacele si le punem la fiert intr-o oala in care am pus o carpa si apa pina la nivelu pastei. Le fierbem o ora, acoperite cu o alta carpa( prosop).
Lasam borcanele sa se raceasca in oala cu apa, apoi le scoatem ,le stergem si pastram borcanele nedesfacute la frigider.
Odata deschis , consumam pateul in 2-3 zile, daca mai apuca atatea zile....
Daca doriti ,puteti pastra borcanele la congelator, mai multe saptamani.
Odata deschis , consumam pateul in 2-3 zile, daca mai apuca atatea zile....
Daca doriti ,puteti pastra borcanele la congelator, mai multe saptamani.
Este cea mai buna si rapida reteta incercata pina acum, este un pateu atat de fin !
Inca o data mii de multumiri Nico ca mi-ai impartasit si mie aceasta reteta.
Merg sa-mi ung o felie de paine cu pateu !
Pofta mare sa aveti !
Inca o data mii de multumiri Nico ca mi-ai impartasit si mie aceasta reteta.
Merg sa-mi ung o felie de paine cu pateu !
Pofta mare sa aveti !
Imi faci pofta si mie!!! O sa pun reteta la favorite :* Te pup!
RăspundețiȘtergereEste atat de fin si de pufos Liana, incit cu siguranta are sa va placa si voua !
ȘtergereTe tzuc !
Sidy, draga mea, imi faci mereu atatea bucurii. Sunt foarte obosita (fac curatenia de Paste ca atunci invatam de zor), iar linkul cu reteta de pe blogul tau m-au revigorat si mi-au dat energie sa merg sa mai continui...chiar cind ziceam ca am incheiat pe ziua de azi. Ma bucur mult de tot ca ai incercat reteta si cea mai mare bucurie este ca v-a placut. Sa fiti sanatosi, va pupam. NLTM
RăspundețiȘtergereCrede-ma ca am pus doua borcane la congelator , dar dimineata fiecare ma intreaba: dar pateu din ala bun , nu mai avem ?
ȘtergereInca o data iti multumesc frumos Nico , pentru reteta si astept si alte minunatii sa fac, de la tine !
Te tzuc !
Sidy, te imratisez cu drag. Sarutmana. Nico
ȘtergereSerios vorbesc draga Nico ! Vad ca familia mea este incantata de bunatatile ce le faci tu si eu....ma iau dupa tine !
ȘtergereMultumesc si te tzuc cu drag !
Cred ca e o minunatie pateul asta, incoparabil cu cel din comert!!! Inca o reteta inunata!!
RăspundețiȘtergereDa Diana, decat cel cu multe E-uri din comert, ai sa vezi ca acesta va fi adorat de copiii....
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Interesanta reteta, Sidy!
RăspundețiȘtergereAm sa o incerc si eu.
Pupici!
Draga Merisor sa faci si piine moale si apoi...sa te tii ! ca nu-ti mai vine sa lasi borcanul din mana....
ȘtergereSpor la incercat si....astept pareri !
FLORICA VOICHITA - Facebook :
RăspundețiȘtergereUn pate super, nemaipomenit
.Asemenea retete sa tot faci.
Pusi.
Tania Kiswani
RăspundețiȘtergereMultumim Sidy..,o s- o incercam..!
Andreea Denisa Da cel mai bun pateu !!
acum 21 de ore · Îmi place
Nico Grofova -
Arata super Sidy, bravo
Melania Parus
mmmm foarte bun:)
Camelia Khalil - Facebook
RăspundețiȘtergereMultumesc.Ne place pateul si aici,nu este,decit f.,f.rar.