Decat sa folosesc aluatul foietaj din comert( aveam si timp) m-am hotarat sa-l fac eu.
Dupa poze veti hotara voi daca a reusit foietajul sau nu.....
Veti spune ca are multe calorii. De acord, dar....nu mananci in fiecare zi asa ceva, nu ?
Deci sa vedem daca va place :
INGREDIENTE :
-pentru aluat:
700 g faina alba
2 oua
5 linguri zahar
1 plic 7 g drojdie uscata
200 ml iaurt
200 ml zer
putina sare
-mai avem nevoie de :
200 g unt
50 g untura
1 ou
1 borcan dulceata de gutui( sau orice dulceata tare sau ciocolata, rahat...)
MOD de PREPARARE:
Intr-un vas amestecam faina cu drojdia zaharul si sarea.Adaugam iaurtul, zerul( eu am avut lapte prins de casa care avea si zer) si ouale.
Framantam bine de tot, acoperim si tinem la loc cald ,pina cand aluatul isi dubleaza volumul.
Untul pe care l-am tinut 30 de minute la congelator, il radem pe razatoarea cu gauri mari si il impartim in 7 parti egale, la care adaugam egal si untura.
Pe masa de lucru presaram faina si rasturnam aluatul dospit. Il impartim in 8 parti egale.
Fiecare parte o intindem cu sucitorul , in foaie subtire si rotunda si o ungem cu untul amestecat cu untura.Suprapunem fiecare foaie una peste alta, astfel incat cea de-a opta foaie de deasupra sa nu fie unsa.
Aceasta coca o taiem( impartim) in doua.Fiecare foaie o intindem subtire si o taiem in triunghiuri pe care le ungem cu gem tare, de gutui, apoi rulam in forma de corn.
Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca putin. Cuptorul s-a incalzit la 160 de grade C.
Oul se bate bine si ungem cornurile cu el, dupa ce acestea au dospit putin.
Coacem cornurile in cuptor cam 30-40 de minute pina cand sunt frumos rumenite.
Le lasam sa se raceasca, apoi le asezam pe farfurie.
Pofta mare sa aveti ! Si o cana cu lapte, linga....
Foarte reusit foietajul, ce frumos se vad foile in sectiune. Pupici si o duminica frumoasa!
RăspundețiȘtergereSara reteta o am de la o fosta vecina unguroaica si ea era specialista in asa ceva.....
ȘtergereDuminica insorita sa ai, te tzuc !
Foarte frumoase ti-au iesit Sidy...ne faci pofta. Te pupa Nico
RăspundețiȘtergerePoate are sa-ti para interesant faptul ca are si drojdie aluatul....dar eu sunt multumita de cum mi-a iesit !
ȘtergereTe tzuc Nico !
Cat de reusite sunt!
RăspundețiȘtergereAm sa incerc si eu foietajul tau.
Te tzuc!
Ai un pic de lucru cu el, dar eu zic ca merita , dragul meu Merisor !
ȘtergereTe tzuc!
Comentarii pe Facebook :
RăspundețiȘtergereRaluca Giurgiu
Cat de proaspete sunt si cred ca se topesc de la prima inghititura , ca de obicei Doamna Sidy retete le d-voastra ma inspira , . Va pup cu drag si cu mult respect.
Viorica Suciu
Dupa cum arata cred ca sunt deosebit de bune ca mie imi lasa gura apa de pofta.
Iancu Lubita
Hai soro ca m-ai omorat de data asta cu pufosenia ta!!! pup si sa mai faci!!!
Super bune,super pufoase!! mi-ai amintit de tineretea mea cand faceam si eu asemenea aluat,nici nu stiu daca pe atunci se gasea in comert!!! Pup!!
RăspundețiȘtergereFoarte tare ne-a placut si noua aluatul si il fac uneori cu branza sarata, ca aperitiv.
ȘtergereTe tzuc Lulutza mea !
Raluca Giurgiu
RăspundețiȘtergereCat de proaspete sunt si cred ca se topesc de la prima inghititura , ca de obicei Doamna Sidy retete le d-voastra ma inspira , . Va pup cu drag si cu mult respect.
22 septembrie la 13:26