O ciorba nelipsita de pe masa de Paste.( eu am avut noroc si am primit carne de miel, acum)
Facuta astfel este o alternativa sanatoasa de preparare a acestei cărni, doar stiti cat este de grea ,la stomac.
Este o ciorba savuroasa, plina de arome proaspete, carne dulce si suculenta, o fiertura care se poate face cu bors si cu tot felul de legume si verdeata…cu smantana, sau chiar cu iaurt daca vreti mai sanatoasa.
INGREDIENTE :
Capul si oase de miel
3 morcovi
2 radacini patrunjel
o telina mica
1 legatura ceapa verde
1 l bors
2 galbenusuri
200 ml smantana
sare
piper
leustean
tarhon
patrunjel verde
MOD de PREPARARE :
La borsul de miel se folosesc capul de miel, oasele pulpelor, pieptul şi gâtul. Acestea se pun într-o oală de cinci litri peste care se toarnă doi litri de apă rece şi se lasă 20 de minute pentru ca gustul de miel să patrunda în apă, iar ciorba de miel să iasă gustoasă.
Morcovii se curatam se spala si se razuiesc pe razatoarea cu gauri mari, apoi se calesc in 2 linguri cu ulei, pentru ca sa obtinem o culoare frumoasa borsului.
Curatam si spalam si celelalte legume , le taiem si le punem in zeama cu carnea de miel ce fierbe ( daca e cazul, o spumam inainte)
De obicei eu las ceapa intreaga si dupa ce e fiarta, o inlatur.
Ciorba de miel se fierbe 60 de minute, la foc mic, iar oala va fi acoperită cu un capac.
Intre timp dam borsul in clocot si dupa ce ciorba e fiarta adaugam borsul si amestecam. Potrivim gustul de sare si piper, adaugam tarhonul si leusteanul si lasam sa mai dea cateva clocote.
După ce borsul este gata, lăsam oala să se răcească şi aruncam grăsimea care se strânge deasupra.
Intr-un bol amestecam smântâna cu gălbenuşurile de ou,adaugam un polonic de ciorba fierbinte si omogenizam, apoi rasturnam peste ciorba.
Presăram mult pătrunjel proaspăt tocat, deasupra.
Pofta mare sa aveti !
0 comentarii: