Puiul Kiev nu are nicio legatura cu capitala Ucrainei. In 1800, Napoleon a oferit un premiu de 12.000 de franci persoanei care inventa o metoda de conservare a mancarurilor, pentru a facilita hranirea constanta a trupelor. Bucatarul francez Nicolas Francois Appert a castigat acest premiu. Denumit “parintele conservelor”, el a inventat o metoda de a sigila mancarea in sticle vidate. Inventia sa a dus la conservele de azi.
Dar Appert a mai inventat si altceva, respectiv un fel de mancare cunoscut ca Pui Kiev.Acest fel e facut din piept de pui fara os , iar in centrul fileului este pusa o bucata de unt cu mirodenii. Bucata de piept de pui este tavalita in faina, ou si pesmet , apoi este prajita intr-o tigaie. Aceasta inventie a bucatarului Appert a fost imediat imitata de bucatarii rusi, acestia denumind-o “cotelettes de volaille”.
Untul fragezeste pieptul de pui, iar condimentele ii dau o savoare deosebita, facand ca acest piept sa fie cel mai delicios preparat pe care l-am mancat vreodta !Am si hotarat : altfel nici nu mai fac pieptul de pui, decat Kiew !!!
INGREDIENTE :
2 buc piept de pui
2 oua
80 g unt
2-3 catei usturoi pisati
1 lingurita rasa salvie
4 fire patrunjel verde
100 g pesmet
100 g faina
sare
piper
ulei pentru prajit( cu unt e mai gustos)
MOD de PREPARARE :
Prima data preparam umplutura, amestecand untul cu usturoiul pisat, cu patrunjelul tocat marunt, cu sarea si cu piperul proaspat macinat.Punem compozitia intr-o folie , o rulam si o dam la rece pentru o ora.
Putem sa feliem pieptul de pui in doua moduri. Eu le-am facut pe amandoua si e la fel de bun , in ambele moduri.Fie facem cate un buzunar la fiecare parte de piept( avem grija sa nu il strapungem), fie avem felia de piept pe care o batem intr-o punga de naylon, sa nu se rupa( cum se vede si in poza ), dupa care condimentam carnea :
Dupa ce untul s-a intarit la rece, trecem sa umplem "buzunarele " sau sa rulam untul in felia de piept, ca la sarmale.In prima varianta prindem cu tepuse sau cu scobitoare, lateralele buzunarelor.
Dam pieptul de pui prin faina, apoi prin ouale bine batute si apoi prin pesmet si le lasam asa vreo 10-15 minute( nu va cadea "pane-ul" de pe piept).
Punem ulei sau unt la incins si prajim pieptul dar...nu de tot, pentru ca dam pentru 15 minute la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, pieptul Kiew.
Servim acest piept cu gust deosebit cu un piureu ( de care va place mai mult) si cu salata verde.
Pofta mare sa aveti !
Stiu cat este de gustos.
RăspundețiȘtergereFoarte frumoasa prezentarea.Pupici
Dia...era asa de usor si de simplu de facut, incat l-am tot amanat. Si acum imi pare rau.....
ȘtergereTe tzuc !
De pe Facebook :
RăspundețiȘtergereIancu Lubita
mmm,ce foame mi-e!!!
25 noiembrie la 16:41 ·
Îmi place
Silvesan Dorin
Ce bunatate?mor de foame
25 noiembrie la 17:45 ·
Îmi place
Vintilescu Daniela-Monica
25 noiembrie la 19:34 ·
Îmi place
Melania Parus
mmm
25 noiembrie la 19:41 ·
Îmi place
Nicoleta Sandulache
VREAU SI EUUUUUUUUU
25 noiembrie la 19:51 ·
Îmi place
Iuliana Tarnoveanu
HAPLEA..................................bunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn,bun,bun
25 noiembrie la 21:20 ·
Îmi place
Tania Kiswani
Minunat..!
25 noiembrie la 21:38 ·
Îmi place
E foarte gustos ! Merita sa-l incercati !
ȘtergereVa tzuc !
RăspundețiȘtergereMargareta Cismasiu :
1
Da,intr-adevar e foarte gustos.Cred ca e minunat cu salvie.O sa incerc si eu.Te pup si eu,Sidy!
Mie tare mult imi place salvia....ii da un gust deosebit.
ȘtergereTe tzuc Marga !
un deliciu pieptul de pui pregatit in felul acesta!
RăspundețiȘtergereNici nu mai vreau sa-l mananc altfel.....
Ștergere