Am facut o mancare delicioasa si foarte gustoasa. Sa nu va mirati...stiti ca nu sunt fan peste, dar anul trecut cand am fost in UK si m-au dus copiii la restaurantul unde munceste Claudiu, ce vredeti ca ne astepta pe masa ? Un antreu si era si un crevete tigru mare de tot, cu un sos minunat.L-am mancat si mi-a placut mult.
Acum de sarbatori am zis sa-mi rasfat familia cu ceva bun si chiar daca ,la inceput ,au fost reticenti pina la urma , au lins farfuriile.
Asa ca ....am sa mai cumpar creveti.
Alimente NECESARE :
15 buc creveti
50 g unt
100 ml vin alb
2 linguri ulei masline
2-3 catei usturoi
1 lingura zeama de lamaie
patrunjel verde frunze
MOD de PREPARARE :
Intr-o tigaie non aderenta topim untul si adaugam uleiul. Lasam pina cand nu se mai fac spume.
Rupem codita crevetilor( eu i-am avut gata curatati) si ii aranjam in tigaie, pe un singur strat.
Ii prajim 2 minute pe o parte si alte 2 minute pe partea cealalta ,pina se fac rozalii.
Usturoiul il dam prin presa , apoi il punem in tigaie peste creveti, impreuna cu vinul si patrunjelul verde tocat marunt.
Ii lasam sa fiarba cateva clocote , apoi adaugam zeama de lamaie.
Servim crevetii fierbinti cu sosul alaturi si garnitura de orez. Eu am avut paine moale scoasa proaspat din cuptor si nu au mai vrut orez.
Pofta mare sa aveti !
Nu credeam ca vreodata , in oalele mele , voi pregati asa ceva ! Si uite ca am facut-o ! Zau ca nu regret....am sa mai fac.
Sa va fie de bine Sidy!
RăspundețiȘtergereMultumesc Lenuto ! Chiar ca au fost gustosi....
ȘtergereComment de pe FACEBOOK :
RăspundețiȘtergereSilvesan Dorin
vreau si eu o portie maria nu vrea
14 ore · Îmi place
Margareta Cismasiu
chiar vreau o portie
12 ore · Îmi place
Szocs Dana Claudia
Aici ma bag si eu!!
12 ore · Îmi place
Maria Elena Burdulea
Da, da vreau.
9 ore · Îmi place
Deja am ochit niste creveti mari de tot, la Lidl.....asa ca , astept retete bune !
Ștergerearata tare bine,sa aveti pofta!
RăspundețiȘtergereSi au fost tare gustosi !
Ștergere