Pagini

miercuri, 25 februarie 2015

Bors de linte rosie cu ciuperci

Cum la noi nu lipseste ciorba de la nici un pranz si  am avut pofta de o ciorba acruta,  m-am hotarat sa fac un bors mai satios dar...usor, care nu e deloc greu sa-l preparam.
Asa am ajuns la linrea asta rosie , care contine multe fibre, este bogata în antioxidanţi si minerale.



NECESAR :

200 g linte rosie
200 g ciuperci taiate Sun Food
1 morcov
2-3 catei usturoi
200 g rosii cuburi Sun Food
3 l supa de legume
0,5 l bors de casa
1 lingura pasta de gogosari
1 ceapa
2 linguri ulei cu chilli
sare
piper
patrunjel verde



MOD de PREPARARE :

Curatam legumele, le spalam si le stergem.
Desfacem conservele si punem continutul lor in boluri.


Ceapa o lasam intreaga, usturoiul il presam, iar morcovul il radem fin si il tragem la tigaie in putin ulei.
Eu am facut borsul in Multicooker Philips, dar se poate face in orice oala.Timpul difera si calitatea pierduta a alimentelor....
Punem in vas morcovul tras la tigaie, impreuna cu restul legumelor , pasta de gogosari si supa de legume. Asezonam.




Am fixat programul Boil, pentru 30 de minute si eu am preparat altceva in bucatarie, nici macar nu a trebuit sa amestec in ciorba.


Intre timp am at borsul in clocot si cand masina si-a terminat programul, l-am rasturnat in ciorba si am presarat patrunjel verde , deasupra.
Servim borsul alaturi de un ardei iute, daca va place.
Pofta mare sa aveti !




5 comentarii:

  1. Am venit cu Rapidul cand am auzit de bors!! imi place orice fel de bors(suntem borsarese,inclusiv Eva!!) dar sa nu fie cu smantana
    Pup cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e specific voua soro draga !
      La noi nu sunt ciorbe fara smantana.....
      Te tzuc !

      Ștergere
    2. Asta e specific voua soro draga !
      La noi nu sunt ciorbe fara smantana.....
      Te tzuc !

      Ștergere