Pagini

miercuri, 25 februarie 2015

Supa de linte rosie

Supa de linte rosie este o reteta traditional turceasca si se numeste Kırmızı Mercimek Çorbası.
O supa usor de facut, savuroasa si foarte putin costisitoare .
Si se face repede....



NECESAR:

250 g linte rosie
1 morcov
1 patrunjel
2-3 fire ceapa verde
3-4 catei usturoi
un varf de lingurita coriandru macinat
1 lingura pasta de ardei kapia
2 linguri ulei de masline
sare
piper



MOD de PREPARARE :

Curatam legumele , iar lintea o spalam bine sub un jet de apa, pina apa ramane curata ,apoi o lasam la scurs.
Ceapa o tocam marunt , iar zarzavatul il radem pe razatoarea cu gauri mari.



Punem uleiul la incalzit intr-o oala , adaugam ceapa si o tragem putin in ulei, adaugam morcovul ras si apoi apa necesara.
Punem patrunjelul ras, pasta de ardei si lintea, asezonam si lasam sa fiarba cam 20 de minute pina sunt fierte toate legumele.
Presaram deasupra putin patrunjel verde tocat sau marar verde.



Putem servi supa cu pâine prăjită frecată cu usturoi sau cu crutoane.Alaturi de un ardei iute.
Pofta mare sa aveti !


4 comentarii:

  1. Nu cred, de fapt sunt sigura ca nu exista altcineva care sa faca ciorbe/borsuri/supe mai bestiale si mai gustoase si mai apetisante si mai...bogate si mai...de toate ca Sidy! Sa-mi fie rusine ca nu le incerc pe toate, pentru ca sigur ar fi si pegustul alor mei. Musai sa scoti o carte numai de borsuri/ ciorbe, Sidy! Musai! Te pupacesc si plec cu gandul la toate bunaciunile de aici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult de tot draga mea Laura, pentru cuvintele tale frumoase.
      Ma bucur daca iti plac retetele mele si daca spui ca ai sa le si favi, ma bucur si mai mult.
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere