Pagini

duminică, 15 martie 2015

Pizza la tigaie

Pizza coapta in tigaie , in maxim 20 de minute e gata !
Va asigur ca nimeni nu isi va da seama ,ca n-a fost coapta in cuptor, iar blatul va fi mai moale sau mai crocant, in functie de cat timp o coaceti.
Ce topping sa-i puneti ? Ce vreti voi, ce va place mai mult sau ce resturi gasiti prin frigider....





Alimente NECESARE :

150 g faina
2 oua
100 ml iaurt
2  linguri ulei
ketchup
oregano
1/2 plic praf de copt
20 g unt
sare
piper


Topping :

100 g bacon cubulete
70 g salam crud uscat
50 g carnati afimat uscat
100 g cascaval
100 g ciuperci taiate SunFood


MOD de PREPARARE : 

Iaurtul cu ouale si uleiul le mixam in blender iar faina o amestecam impreuna cu praful de copt si sarea apoi o punem lingura cu lingura peste amestecul de oua cu iaurt. Obtinem o coca moale, mai groasa secat la clatite.
Salamul il feliem subtire, la fel si carnatul.



O tigaie nonaderenta mare cu diametrul de 28 cm a fost a mea o ungem obligatoriu cu unt si cand e calda punem aluatul de pizza in ea.
Ungem cu ketchup deasupra , presaram oregano si piper.Radem cascaval in strat subtire si punem mezelurile feliate si deasupra un strat gros de cascaval.





Punem capacul pe tigaie si asezam tigaia pe ochiul mare de aragaz la foc mic.Lasam asa 10 minute si nu ridicam capacul deloc.



Apoi verificam blatul daca ne place cat este de copt si de crocant, In functie de aceasta il mai lasam pe foc sau nu.
Cand suntem nultumiti cum arata pizza o scoatem din tigaie si o servim.



15 comentarii:

  1. Ce simplu se face aceasta pizza! Si cred ca este foarte buna! Multumim Sidy, pentru idee si pentru pizza aceasta grozava!

    RăspundețiȘtergere
  2. Comment de pe Facebook

    Ujica Ioana

    cum adica in tigaie?


    Simona Stanca

    Aduca e fauta in tigaie


    Maria Modog

    Mersi de reteta. de cand imi doream sa gasesc aceasta reteta ce am vazuto si gustato la matusa mea (care din pacate nu mai este )


    Anca Lungu

    multumesc pentru idee


    Carmen Berchi

    Îmi place !


    Melania Parus

    bravo Sidonia


    Georgiana Berheci

    DE INCERCAT


    Margareta Cismasiu

    practic si rapid.super!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihaela Gafiuc

    Eu mi-am cumparat un capac " magic" -Magic Cooker se numeste,cu care se coace pizza direct in tigaie,iese exact ca la cuptor,in 8-10 minute e gata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela se poate folosi orice fel de capac , dar sa fie bun pentru tigaie si sa se inchida bine.

      Ștergere
  4. Comment de pe Google +

    Victoria Parsan

    Arata bine si se face atat de simplu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa cum spui...dar asa cum se face de simplu si rapid, tot asa de iute dispare din farfurii !

      Ștergere
  5. Dondo Minea excelenta sidi!
    13 ore · Îmi place

    Elena Radulescu Voi incerca ...
    13 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  6. Şi tu ? Vad ca e epidemie de pizza la tigaie pe net. :)) Tie ıti place sa fii mai exacta, vad. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lumi...daca tu zici, asa o fi !
      Multumesc frumos .
      Si tu ai facut ?

      Ștergere
    2. Pai, e reteta mea. :P Bine, şi eu o am de la o emisiune de la tv de aici, din Turcia.Ma bucur sa vad ca are atıta succes.

      Ștergere
    3. E reteta ta ??? Pai atucni, cine a publicat-o pe net , trebuia sa te aminteasca si pe tine !!! Asa era omeneste...
      Crede-ma ca eu nu am stiut !
      Oricum....multumesc frumos !
      Te tzuc

      Ștergere
    4. Am postat-o acum mai bine de-un an. Cine ştie prin cıte locuri a ajuns de-atunci ? Cine sa-şi mai aminteasca de unde-a pornit ? :)) İmportant e ca are fani. :) Te tzuc şi eu.

      Ștergere