Aceasta se face prin stratificarea feliilor de pâine cu unt ,presarate cu stafide, nuca, banane sau ananas,puse într-un vas la cuptor, peste care se toarna un amestec din oua, frisca lichida( double cream) vanilie sau alte mirodenii.
Se poate servi si cu un sos alaturi sau cu frisca.
Reteta o am de la restaurantul The George din Rye, de unde m-am intors de curand.
Alimente NECESARE :
paine toast mai veche
8 galbenusuri
600 ml Double Cream( sau frisca lichida)
100-150 g zahar
100 g unt
2 pliculete zahar vanilat
1 pliculet zahar cu scortisoara
esenta de vanilie
1 conserva ananas SunFood
MOD de PREPARARE :
Se ung feliile de paine cu putin unt apoi se presara zaharul vanilat si cel cu scortisoara.
Le asezam intr-un vas uns cu unt, pe care il vom da la cuptor.
Batem bine galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie.
Punem bucatile de ananas printre feliile de paine , iar double cream-ul il punem pe foc sa se incalzeasca , aproape de temperatura de fierbere.
Rasturnam galbenusurile peste double cream incalzit si amestecam, apoi rasturnam toata compozitia peste feliile de paine.
Lasam cam 10 minute ca sosul sa fie absorbit de feliile de paine, apoi dam tava la cuptor , la 130 de grade , pina se rumeneste frumos deasupra, cam 30-40 de minute.
Servim budinca alaturi de putina frisca batura.
Pofta mare sa aveti !
Tare bine arata si este foarte simplu de facut! Multumim pentru reteta si ideea minunata de a "recicla" painea veche si de a o transforma intr-un desert minunat.Te-am intrebat pe Fb de double cream, pentru ca am zis ca este clar mai buna asa. Imi inchipuiam ca ti-ai adus din Anglia ingredientele. Dar am sa o fac si eu cu frisca lichida. Abia astept! Te pup!
RăspundețiȘtergereAre sa-ti placa cu siguranta, mai ales daca adori vanilia, la fel ca mine !
ȘtergereTe tzuc Vicky !
E minunata! O s-o incerc.Cred ca merge si cu felii de cozonac.
RăspundețiȘtergereMarga fii sigura ca va fi tare buna si cu felii de cozonac.
ȘtergereIn Anglia , eu am mancat-o si cu...briose simple....!
E super delicioasa,stiu pentru ca am facut-o si eu in urma cu ceva timp;chiar o caut pe blog sa vad daca e la fel;
RăspundețiȘtergerePup si bine ai revenit!
Te rog sa-mi spui cand o gasesti ca vreau sa fac comparatie cu budinca frantuzeasca....
ȘtergereTe tzuc cu drag Lulu !
Am revenit sa-ti spun ca budinca mea de paine,este un aperitiv sarat,facuta cu ceapa smantana,ou,sare,piper si nucsoara;e la fel de buna ca si desertul tau.
RăspundețiȘtergereDar un link imi dai, te rog ?!
ȘtergereOf, ce bunatate aromata !:)
RăspundețiȘtergereIntr-adevar asa este !
ȘtergereReteta castigatoare la provacarea SunFood Legume si fructe ...
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos dragii mei...sunteti cei mai buni in domeniu !