Pagini

marți, 19 mai 2015

Prajitura cu crema de vanilie si bezea

Una dintre cele mai bune prajituri pe care le-am  facut vreodata, super delicioasa credeti-ma !
Este un delicios desert pentru orice ocazie aniversara sau pentru un sfarsit de saptamana dulce...




Avem NEVOIE de :

- pentru blat 
6 oua
6 linguri zahar
5 linguri amidon Dr Oetker
1 lingura cacao
1/2 plic praf de copt
sare


- pentru bezea:
6 albusuri
80 g zahar pudra
zeama de lamaie
2 plicuri zahar vanilat

- pentru crema:
6 galbenusuri
200 g zahar pudra cu aroma de vanilie Dr Oetker
4 plicuri zahar vanilat
50 ml lapte
1 pachet unt-200g
sau
1 cutie Crema Cremsnit Dr Oetker

- pentru glazura:
1 plic glazura Duo Dr Oetker


MOD de PREPARARE :


Pentru blat separam albusurile de galbenusuri,la cele 6 oua, apoi albusurile cu un praf de sare , le batem bine spuma, ai adaugam apoi zaharul , mixand in continuare pina se intareste spuma.
Incorporam treptat galbenusurile , faina cernuta impretna cu praful de copt su cacaoa.
Intr-o tava de 35 X 27 cm punem hartie de copt sau o foaie de silicon si rasturnam blatul pe care il dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 grade C pentru aproximativ 25 de minute.



Apoi punem bezeaua peste si mai coacem inca 20 de minute aproximativ.
Preparam bezeaua astfel :albusurile le batem spuma cu oleaca de sare, adaugam zeama de lamaie si zaharul si mixam pina se face iar spuma.Am adaugat si cateva linguri de nuca de cocos verde  , pentru o culoare mai placuta, dar nu e obligatoriu.
Punem bezeaua peste blatul copt de jumatate, pentru inca 20 de minute aproximativ.




Dupa ce s-au copt, le lasam sa se raceasca pe un gratar si preparam crema astfel :Amestecam pe bain -marie galbenusurile cu zaharul praf, cu zaharul vanilat si cu laptele, pina se face o vrema mai groasa. Dam crema la rece sa se raceasca de tot.
Untul il mixam bine spuma si adaugam crema RECE lingura cu lingura pina o punem pe toata.
Dam vrema obtinuta la rece, pina se intareste iar.
Cine doreste poate inlocui crema cu o crema facuta conform instructiunilor de pe cutia cu crema Cremsnit de la Dr Oetker...asta in cazul in care va grabiti.
Trecem apoi la asamblarea prajiturii . Ungem blatul copt si racit cu crema rece  si deasupra radem ciocolata sau punem glazura facuta conform instructiunilor de pe plic.
Dam iar la rece prajitura sa se intareasca glazura.




Apoi putem portiona prajitura si o putem aseza pe un platou.
Avem putin de lucru cu ea, dar credeti-ma ca merita.
Pofta mare sa aveti !


4 comentarii: