Pagini

joi, 21 mai 2015

Pui cu ghimbir si lamaie cu garnitura de orez

Pulpele astea de pui n-au prea avut timp să respire înainte de a fi date la cuptor, pentru ca eram in criza de timp si le-am pregătit foarte repede.
Toata reteta se face in maxim o ora si are o garnitura tare simpla, un orez cu mai nimic, făcut şi el la repezeală.
Dar toate au iesit deosebit de gustoase pentru ca sunt facute dupa reteta lui Nico Lontras de pe http://rarefoods.ro , caruia ii multumesc mult ca m-a ajutat ,cand i-am cerut-o !




Avem NEVOIE  de :


6 pulpe superioare
1 lamaie
4-5 cm ghimbir
2 fire ceapa verde
1 ceapa alba
3-4 catei usturoi
rozmarin
patrunjel verde
anason
ardei chilli
ghimen
baton scortisoara
coriandru
sare
piper



- pentru orez :
1 cana orez
3 cani supa carne
sare(daca mai e cazul)



MOD de PREPARARE:


Curățăm usturoiul, ghimbirul si ceapa si dăm pe răzătoarea mică usturoiul și ghimbirul.Ceapa o taiem felii.
Cuptorul il incalzim la 250 grade Celsius, coriandrul, chimenul si ardeii chilli ii zdrobim intr-un mojar.



Punem la încins putin ulei intr-o tigaie .
Rumenim pulpele de pui pe toate părțile și scoatem pe o farfurie curată.In uleiul ramas călim ceapa.
Adaugam in tigaie ghimbirul, usturoiul,patrunjelul tocat, condimentele, o cană cu supa, sare și piper.



Fierbem 10 minute, acoperit, verificând din când în când.



Punem pulpele si tot sosul din tigaie intr-un vas care merge la cuptor, apoi stoarcem zeama de la jumătate de lămâie in tigaie si adaugăm celaltă jumătate de lămâie tăiată felii, deasupra pulpelor.
Dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 250 grade Celsius.


Orezul il fierbem simplu de tot ,o măsură de orez și 3 măsuri de supa, puțină sare, le fierbem la foc mic pina dispare supa.


Cand furculita intra usor in pulpe acestea sunt gata.


Așeazăm pe fiecare farfurie orez fiert si linga punem  felii de lămâie, bucățile de pulpa de pui si sos.
Ornam cu frunze de pătrunjelsi rosii cherry.
Pofta buna sa aveti ,la ceva facut rapid , dar deosebit de gustos.




12 comentarii:

  1. Melania Parus

    Iumiiii mmm foarte bine arata .
    Îmi place ·


    Tania Kiswani

    Arata minunat ,iti multumim draga Sidy..!
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  2. Mertoiu Eugen Panait

    AM IMPRESIA CA-I CAM MIC GRAMAJUL.
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  3. Lili Milon Ciocarlan

    Woaw! Multumesc! Dupa cum arata, cred ca e si gustos!
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  4. La prima vedere cand am vazut ghimbir,am zis hai ca Sidy a facut ceva bun pentru provocarea mea dar m-am "dezumflat"!
    Pup soro si sa mai pregatesti ceva si pentru mine!
    Weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai de ce te-ai " dezumflat" soro , ca doar am doua bunatati pentru provocarea ta !!!
    Si pentru tine azi am...."prepelitzit" ! Tu nu ???!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am revenit pentru ca,mi se pare ca ai uitat de Cutia misterelor care e tot la mine luna asta iar ingredientul misterios este ghimbirul asa-i ca ai uitat???
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cutia misterelor ??? Nici nu stiu despre ce este vorba ! Nu am auzit de ea....

      Ștergere
  7. Aaaaa,atunci inseamna ca nu esti inscrisa,scuze te rog!!!
    te pupacesc si mai tare!!

    RăspundețiȘtergere