Au un parfum incredibil de puternic si de imbietor, iar in piata iti intorci capul dupa ele, obligatoriu...
Este vremea lor si nu am vrut sa las neobservat acest lucru. M-am hotarat sa le pun in valoare in aceasta minunata si racoroasa prajitura( tarta).
De ce ii spun prajitura= tarta ? Pentru ca aluatul este de tarta, dar eu aveam ocupata forma de tarta cu altceva...asa ca am facut-o prajitura.
Capsunile cu care am facut aceasta prajitura(tarta) au fost extraordinar de bune, exact cum erau pe vremurile copilariei mele. Le-am nimerit , in piata, la o tanti mai in varsta...
Cu aceasta reteta particip la proiectul: Traditie si gastronomie romaneasca: http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2 lansat de Gina Bradea, iar domnul Mihai Dumitru de la Ferma de prepelite japoneze Fundeni - http://ouadeprepelitainbucuresti.com/ro/prima-pagina.html ,a avut amabilitatea sa ne trimita minunate oua proaspete de prepelita, ceea ce ma incantat mult,ca sunt foarte proaspete si sanatoase. Si mi-a trimis muuuulte..120 buc . Va multumesc mult de tot amandurora !
Domnul Mihai Dumitru este unul dintre cei ce a pornit o mică afacere în România, cu banii câştigaţi "afară", lucreaza în Germania, la o firmă unde este foarte respectat, dar domiciliaza in Bucuresti ,unde si-a facut aceasta afacere impreuna cu fratele sau, chiar daca face naveta Romania - Germania....deci se poate .Mult succes va doresc !
Sa ne apucam acum de lucru :
Avem NEVOIE de :
- pentru tarta :
300 g faina
200 g unt
12 oua prepelita
100 g zahar praf
1 plic zahar vanilat
- pentru crema :
24 galbenusuri de prepelita( 6 de gaina)
200 g zahar pudra
4 plicuri zahar vanilat
50 ml lapte
100g unt
- pentru ornat :
300 g capsuni
2 linguri zahar
1 plic tort -gelee rosu
MOD de PREPARARE :
Separam albusurile de galbenusuri si peste albusuri presaram putina sare , apoi le mixam bine spuma.
Untul ( la temperatura camerei) il mixam bine cu zaharul praf si zaharul vanilat.
Adaugam in compozitia untului, rand pe rand cate 2-3 galbenusuri de prepelita, pina se omogenizeaza.
Albusurile spuma le amestecam ,cu ajutorul unei spatule, cu faina .
Omogenizam cele doua compozitii si punem aluatul intr-o tava pe care am captusit-o cu hartie de copt sau cu folie de silicon.Cuptorul l-am incalzit la 180 de grade.
Lasam sa se coaca pina se rumeneste putin, cam 25- 30 de minute. Lasam 10 minute sa se raceasca apoi, in tava, dupa care punem blatul pe un gratar , sa se raceasca de tot.
Intre timp preparam crema de vanilie.Amestecam pe bain -marie galbenusurile cu zaharul pudra, cu zaharul vanilat si cu laptele, pina se face o crema mai groasa. Dam crema la rece sa se raceasca de tot.
Untul il mixam bine spuma si adaugam crema RECE ,lingura cu lingura ,pina o punem pe toata.
Dam crema obtinuta la rece, pina se intareste iar.
Cu ajutorul unei spatule , intindem crema pe blatul prajiturii.
Capsunile bine spalate , taiate in doua si scurse , le punem peste crema si deasupra , cu ajutorul unei linguri punem jeleul rosu, preparat conform instructiunilor de pe plic.
Lasam apoi la rece cateva ore prajitura, sau cel mai bine pina a doua zi, cand o potionam.
Putem servi feliile de prajitura alaturi de frisca si capsuni sau un glob de inghetata.
Pofta mare sa aveti !
Comment de pe FB :
RăspundețiȘtergereRuxy Rux
Minunata .Îmi place
Melania Parus
wow ce bunatate
Maria Mihalache
si frumoasa si gustoasa!
Îmi place
Georgiana Berheci
DE INCERCAT
Îmi place ·
Ma bucur ca va place , pentru ca a fost delicioasa !
ȘtergereSimona Callas
RăspundețiȘtergereImpecabil! Bravo Sidy! Îmi place..
Iti multumesc tare frumos Simona !
ȘtergereTe tzuc !
Mihai Dumitru
RăspundețiȘtergereCe ar mai merge pe caldura asta o prajiturica.... Foarte buna ! Îmi place.
Multumita dvs am reusit sa o fac !
ȘtergereAtunci haideti sa-i punem si un glob de inghetata lingam ce spuneti ?
Bor Iulia Mariana
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Cred ca e si delicioasa.
Îmi place
Sa sti ca DA, scumpa Iulia !
ȘtergereTe tzuc !
Delicioasa si sanatoasa! :-*
RăspundețiȘtergereA fost Crissule...ca s-a terminat !
Ștergere