Pagini

duminică, 24 mai 2015

Prajitura ( tarta) cu capsuni, crema de vanilie si muuuuulte oua de prepelita

Capsunile sunt unele dintre cele mai bune si mai sanatoase fructe, pentru ca au un continut foarte bogat in antioxidanti , care le face cu adevarat pretioase.
Au un parfum incredibil de puternic si de imbietor, iar in piata iti intorci capul dupa ele, obligatoriu...
Este vremea lor si nu am vrut sa las neobservat acest lucru.  M-am hotarat sa le pun in valoare in aceasta minunata si racoroasa prajitura( tarta).
De ce ii spun prajitura= tarta ? Pentru ca aluatul este de tarta, dar eu aveam ocupata forma de tarta cu altceva...asa ca am facut-o prajitura.
Capsunile cu care am facut aceasta prajitura(tarta) au fost extraordinar de bune, exact cum erau pe vremurile copilariei mele. Le-am nimerit , in piata, la o tanti mai in varsta...
Cu aceasta reteta particip la proiectul: Traditie si gastronomie romaneasca:  http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2  lansat de Gina Bradea, iar domnul Mihai Dumitru de la Ferma de prepelite japoneze Fundeni - http://ouadeprepelitainbucuresti.com/ro/prima-pagina.html  ,a avut amabilitatea sa ne trimita minunate oua proaspete de prepelita, ceea ce ma incantat mult,ca sunt foarte proaspete si sanatoase. Si mi-a trimis muuuulte..120 buc . Va multumesc mult de tot amandurora !
Domnul Mihai Dumitru este unul dintre cei ce a pornit o mică afacere în România, cu banii câştigaţi "afară",  lucreaza în Germania, la o firmă unde este foarte respectat, dar domiciliaza in Bucuresti ,unde si-a facut aceasta afacere impreuna cu fratele sau, chiar daca face naveta Romania - Germania....deci se poate .Mult succes va doresc !
Sa ne apucam acum de lucru :





Avem NEVOIE de :

- pentru tarta :
300 g faina
200 g unt
12 oua prepelita
100 g zahar praf
1 plic zahar vanilat



- pentru crema :
24 galbenusuri de prepelita( 6 de gaina)
200 g zahar pudra
4 plicuri zahar vanilat
50 ml lapte

100g unt

- pentru ornat :
300 g capsuni
2 linguri zahar
1 plic tort -gelee rosu



MOD de PREPARARE :

Separam albusurile de galbenusuri si peste albusuri presaram putina sare , apoi le mixam bine spuma.
Untul ( la temperatura camerei) il mixam bine cu zaharul praf si zaharul vanilat.
Adaugam in compozitia untului, rand pe rand cate 2-3 galbenusuri de prepelita, pina se omogenizeaza.
Albusurile spuma le amestecam ,cu ajutorul unei spatule, cu faina .




Omogenizam cele doua compozitii si punem aluatul intr-o tava pe care am captusit-o cu hartie de copt sau cu folie de silicon.Cuptorul l-am incalzit la 180 de grade.




Lasam sa se coaca pina se rumeneste putin, cam 25- 30  de minute. Lasam 10 minute sa se raceasca apoi, in tava, dupa care punem blatul pe un gratar , sa se raceasca de tot.


Intre timp preparam crema de vanilie.Amestecam pe bain -marie galbenusurile cu zaharul pudra, cu zaharul vanilat si cu laptele, pina se face o crema mai groasa. Dam crema la rece sa se raceasca de tot.
Untul il mixam bine spuma si adaugam crema RECE ,lingura cu lingura ,pina o punem pe toata.
Dam crema obtinuta la rece, pina se intareste iar.



Cu ajutorul unei spatule , intindem crema pe blatul prajiturii.
Capsunile bine spalate , taiate in doua si scurse , le punem peste crema si deasupra , cu ajutorul unei linguri punem jeleul rosu, preparat conform instructiunilor de pe plic.





Lasam apoi la rece cateva ore prajitura, sau cel mai bine pina a doua zi, cand o potionam.
Putem servi feliile de prajitura alaturi de frisca si capsuni sau un glob de inghetata.
Pofta mare sa aveti !




10 comentarii:

  1. Comment de pe FB :


    Ruxy Rux

    Minunata .Îmi place


    Melania Parus

    wow ce bunatate


    Maria Mihalache

    si frumoasa si gustoasa!
    Îmi place


    Georgiana Berheci

    DE INCERCAT
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  2. Simona Callas

    Impecabil! Bravo Sidy! Îmi place..

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihai Dumitru

    Ce ar mai merge pe caldura asta o prajiturica.... Foarte buna ! Îmi place.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumita dvs am reusit sa o fac !
      Atunci haideti sa-i punem si un glob de inghetata lingam ce spuneti ?

      Ștergere
  4. Bor Iulia Mariana

    Ce bine arata! Cred ca e si delicioasa.
    Îmi place

    RăspundețiȘtergere