Drobul de miel este un preparat culinar tradițional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel, specifice sărbătorii de Paște.Dar cum eu nu am fost in tara de Paste si am primit multe oua de prepelita ,foarte proaspete de la domnul Mihai Dumitru http://ouadeprepelitainbucuresti.com/ro/prima-pagina.html , acum m-am apucat de acesta reteta.
Poate ma veti intreba daca sunt deosebiri intre oua de prepelita si ouale de gaina, am sa va spun asa :
- acestea au o compoziţie mult mai concentrată în principii decât ouale de gaina
- ouale de prepelita sunt mult mai bine tolerate, fiind dovedita eficienta lor in tratamentul unor afectiuni alergice
- comparativ cu oul de gaina, raportat la 100 g, oul de prepelita contine cantitati mai mari de calciu, fier, magneziu, vitamina B12 si de aproape 4 ori mai multa vitamina B2
- un ou de prepelita este de 5 ori mai mic decat un ou de gaina, dar contine de 5 ori mai mult fosfor, potasiu si fier
In ceea ce priveste folosirea oualor de prepelita in locul celor de gaina,pot sa va spun ca acestea( ouale de prepelita) nu sunt cu nimc mai prejos si se pot folosi la fel de bine in prepararea diferitelor feluri de mancare ( inclusiv in prajituri, creme).Au acelasi gust si se prepara o minunatie de bezea, pandispan sau aperitiv, cu aceste oua proaspete.
Deci folositi-le cu mult curaj.
Particip cu aceasta reteta la Campania #Traditiesigastronomieromanesca lansata de Gina Bradea : http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/
Multumiri celor doi care au initiat aceasta provocare !
Avem NEVOIE de :
maruntaie de miel( organe)
25 oua prepelita fierte
5 oua prepelita crude
1 ardei gras rosu
2 linguri ulei
1 legatura ceapa verde
5 catei usturoi
1 legatura marar verde
1 legatura patrunjel verde
2-3 linguri pesmet
ienibahar
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Spalam maruntaiele si le taiem marunt ,toacam ceapa, ardeiul si usturoiul.
Rumenim putin ,intr-o tigaie cu ulei incins,jumatate din ceapa verde cu codite cu tot, dupa care adaugam tocatura .
Asezonam maruntaiele si le lasam sa fiarba,la foc potrivit, acoperite cu capac, daca e cazul, adaugam putina apa.
Dupa ce sunt gata le tocam cu masina sau robotul si adauram restul cepei tocare, usturoiul, ardeiul si verdeturile tocate.
Tocam si 5 oua fierte si le amestecam pe toate impreuna, cu maruntaiele date prin robot.
Adaugam in tocatura ouale de prepelita crude, amestecam sa se omogenizeze si mai asezonam daca e cazul.
Praporul pe care l-am tinut pina acum in apa rece, il punem in forma in care vrem sa coacem drobul Daca nu aveti, nu este nici o problema, presarati niste pesmet in forma unsa.
Punem 1/2 din compozitia de drob in gorma, apoi asezam 20 de oua fierte decojite in mijlocul drobului :
Punem umplutura ramasa peste ouale fierte si acoperim cu prapurul drobul, sau presaram pesmet deasupra si ungem cu putin oua, deasupra.
Dam forma la cuptorul dinainte incalzit sa se rumeneasca frumos, cam 30 de minute la 180 de grade.
Scoatem apoi drobul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma.
Putem servi drobul cald ca fel de baza sau rece ca aperitiv.
Pofta buna sa aveti !
Cred ca e foarte delicios! Mi-ai facut pofta!!! Pupici!!
RăspundețiȘtergereLili daca iti place mielul...cu siguranta te va incanta si acest drob, chiar daca l-am facut mai tarziu.....
ȘtergereTe tzuc !
Comment de pe FACEBOOK :
RăspundețiȘtergereMihai Dumitru
O minunatie . Îmi place
Monica Horoiu
Sidy, te urasc emoticon smile . Mi-ai facut o pofta....
Îmi place ...
Gina Bradea
Imi lasa gura apa si mie, ce bine arata! Îmi place.
A fost bun intr-adevar, mai ales ca la Paste nu am avut asa ceva !
ȘtergereVictoria Gabriela
RăspundețiȘtergereSidy, iar ne-ai facut-o! Sa murim aici de pofta! Doamne, cum arata! Felicitari!
Iti multumesc frumos, draga mea Vicky !
ȘtergereTe tzuc cu drag....
Mmmm. . Așa ceva nu refuz niciodată!
RăspundețiȘtergereNici eu nu refuz!
RăspundețiȘtergerePup, vecinico!