Pagini

miercuri, 3 iunie 2015

Provocarea Traditie si gastronomie romanesca

Gusturile și obiceiurile gastronomice specifice poporului român ,cuprind nenumărate obiceiuri și tradiții culinare, mâncăruri specifice, împreună cu obiceiuri provenite prin intersectarea culturii gastronomice, cu tradiții ale altor popoare, cu care poporul român a intrat în contact dealungul istoriei.
Printre toate bunatatile romanesti sunt si placintele cu diferite umplaturi, dar facute in casa ,nu cu foi cumparate din comert.
Astfel ca pentru luna IUNIE la #traditiesigastronomieromaneasca de pe http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/, va propun ca tema :
Placintele traditionale romanesti.
In compozitia placintelor mele , nu veti gasi nici un fel de aditivi, agenti de crestere sau chimicale. Faina este macinata de noi, la moara, din graul cultivat de noi, rezultand un produs 100% romanesc.
Tare m-as bucura daca si voi ati face placintele la fel...



Va astept cu mare drag si cu bratele deschise....

9 comentarii:

  1. Gata,am reusit sa fiu mai rapida. Am facut placinte si am scris si articolul
    http://laverainbucatarie.blogspot.ro/2015/06/placinte-coapte-in-tigaiedar-si-putina.html
    Sper sa iti placa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo tie Vera ! Chiar acum merg sa citesc si....sa inghit in sec !
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am stiut ca asa arata placintele traditionale. Le voi face, ca imi place reteta, desi nu am cum sa procur grau fara chimicale si sa merg la o moara - sunt fiica asfaltului :D nu am rude pe la tara, din pacate...! In ziua de azi o casa la tara si o gradina sau o bucata de pamant sunt aur curat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Oana...daca nu ai, merge si cu faina cumparata, din cea mai buna, pe care tu o cunosti !
      Vezi ca dimineata scriu reteta pe blog.
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere