Chiar nu credeti ca este pulpa de miel perfecta !
Eu am mancat din ea si va asigur ca asa este, credeti-ma !
Si stiti de ce ? Pentru ca sfaturile ,sunt ale celor doi maestri Chef Nico Lontras si Chef Johnny Susala ,care lucreaza impreuna la Rare Foods SRL http://www.rarefoods.ro/ si au facut aceasta minunatie chiar inainte de Paste, cu recomandarile de mai jos.
Nu am eu talentul lor de a aranja bunatatile in farfurie si pentru asta va rog sa ma scuzati.....
Avem NEVOIE de :
- pentru friptura
1-2 pulpe miel
100 g unt
1 legatura usturoi verde
150 ml vin alb
zeama de la o lamaie
putin ulei
3-4 morcovi
cimbru
rozmarin
frunze de patrunjel
frunze de telina
sare
piper
boia
- pentru cartofii crocanti
1 kg cartofi noi
2oo g rosii cherry
ulei de masline
sare
boia
piper
MOD de PREPARARE :
Pulpa de miel bine curatata si stearsa bine ,o crestam cu un cutit bine ascutit si ii facem niste buzunare in care indesam cate 1/2 lingurita cu unt , usturoi si apoi sare,piper, rozmarin si cimbru.
Ungem apoi pulpa cu amestecul obtinut din vin, ulei , zeama de lamaie, sare, piper, boia , cimbru si rozmarin.
Intr-o tava asezam un pat de morcovi curatati si taiati in bucati mari , o crenguta de cimbru , rozmarin, frunze verzi de patrunjel si telina, usturoi peste care adaugam un deget de vin alb.
Nu puneti apa deloc pentru ca ii stricati tot gustul !
Asezati apoi pulpele de miel peste legumele din tava , cartofii noi deasupra ,presarati cu condimente si deasupra asezam rosiile cherry si cizile verzi de usturoi, taiate mai marunt.
Dam tava la cuptor la 125 de grade, pentru 3 ore aproximativ si apoi , o ora la 150 de grade.
Din cand in cand stropim friptura cu sosul din tava.
Dupa ce scoateti pulpele din cuptor , le portionati si le serviti alaturi de cartofii crocanti.Sa nu uitati sa faceti si o salata linga.
Este o friptura suculenta, savuroara si pot sa spun ca este pulpa de miel perfecta !
multumim mult Sid de asa deliciu!
RăspundețiȘtergereChiar ca a fost DE-LI-CIOA-SA draga mea !
ȘtergereCamelia Khalil
RăspundețiȘtergereSint satula,acum vreo ora am luat prinzul,dar as ceva n-as refuza.Îmi place ·
Merita sa o incerci si tu draga Camy, daca ai o pulpa de miel.
ȘtergereCrețu Veronica
RăspundețiȘtergerePerfecta si mi-ai facut o pofta!
Îmi place ·
E perfecta pentru ca am respectat regulile maestrilor !
ȘtergereHaplea Bucatarul
RăspundețiȘtergereCe bunatate! Îmi place...
Te astept la o portie draga Victor !
Ștergere