Pagini
▼
vineri, 15 mai 2015
Ciulama de ficatei de pui
Asa dupa cum bine stiti ciulamaua este un preparat traditional romanesc , care se gateste repede, in maxim 30 de minute este gata.
Ficateii de pui sunt recomandati de nutriţionişti în prevenirea anemiei. În 100 g ficat se găsesc între 4 şi 12 mg fier ,uşor asimilabil de organism. Ficatul este una dintre cele mai bune surse de vitamina A, care creşte rezistenţa la infecţii în sezonul rece.
Pentru noi ficateii sunt o mancare placuta la gust, in orice fel ar fi preparati.Astazi am incercat ciulamaua si nu am regretat...
Avem NEVOIE :
500 g ficatei de pui
2-3 fire ceapa verde
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
3 catei de usturoi
1 morcov mic
1/3 ardei kapia
3 linguri faina
200 ml smantana pentru gatit
sare
piper
MOD de PREPARARE
Curatam bine ficateii , ii spalam si ii taiem in doua, apoi ii punem la scurs intr-o sita.
Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica, ceapa si usturoiul le curatam si le taiem marunt.
Ardeiul il tocam marunt.
Punem intr-o cratita doua linguri cu ulei si tragem la tigaie legumele, cateva minute.
Asaugam apoi ficateii bine scursi si amestecam cu o spatula pina se albesc ficateii ,pe fiecare parte.
Adaugam un pahar cu apa ( supa de pui ar fi cel mai bine) si condimentam ficateii. Nu va fie teama ca nu se vor intari.
Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic 10 minute.
Faina o amestecam cu smantana avand grija sa nu faca cocoloase- daca e prea groasa , adaugam putin lapte- si ii adaugam 1-2 plolonice din sosul in care au fiert ficateii.
Rasturnam compozitia peste ficatei si amestecam, lasand sa dea un clocot.
Patrunjelul verde il tocam marunt si il presaram deasupra, invartim sa se omogenizeze.
Stiu ca veti spune ca merge bine cu o mamaliguta , dar noi am preferat sa o mancam cu o chifla proaspata si moale, tocmai atunci scoasa din cuptor.
A fost o ciulama nemaipomenit de gustoasa.
Pofta mare sa aveti !
Ma invit la masa ...! Te pupic dulce!
RăspundețiȘtergereTe astept cu drag Sara ! Si te tzuc....
ȘtergereCe mancarica buna Sidy. Eu ador ficateii, as da o fuga pt o portie de ciulama gatita de tine. Te pup.
RăspundețiȘtergereLenuta bratele mele te asteapta cu mare drag !
ȘtergereTe tzuc...
Chiar ca mi.ai facut pofta.
RăspundețiȘtergereLa cat de bine arata si la ce foame am cred ca asi manca doua portii.
Pup,vecinico!
Daca te grabesti vecinico....s-ar putea sa mai gasesti vreo portie !
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Am venit la ciulama ca tare buna o mai faci!
RăspundețiȘtergereTe pup de noapte buna ca eu inca mai bantui pe ici,pe colo!!
Daca tot bantui pe aici...hai la mine ca te servesc cu o portie !
ȘtergereTe tzuc....
De pe Facebook sunt comment :
RăspundețiȘtergereVictoria Pirsan
Buna, super buna!
Imi place...
Lia Maria Grozi
Ce platou apetisant !
Îmi place ...
Intr-adevar a fost neasteptat de gustoasa, fetelor !
ȘtergereIuliana Tarnoveanu
RăspundețiȘtergerePoftesc Sidy...se poateeeeeee!
Îmi place
Te astept la o portie draga Iuli !
ȘtergereIulica Neacsu
RăspundețiȘtergereSi eu...o portioara...insa fa si o mamaliguta Sidy, merge rau de tot!! Îmi place ·
Iulica...tu cred ca nu ai citit ce am scris eu despre mamaliguta....!
ȘtergereDorina Topala
RăspundețiȘtergereNu trebuie să lipsească, un pahar de vin alb ..de Cotnari !Îmi place ...
Cu siguranta Dorina. Poate il gustam la Iasi....
Ștergere