Intotdeauna mi-au placut dovleceii , iar chiftelute sunt printre preferatele mele.Asa ca m-am gandit cu ce le-as putea...imbunatati.de data aceasta am incercat somonul si sincer va spun ca nu regret.
A iesit ceva savuros...credeti-ma, chiar daca nu sunt ele atat de aspectuoase, gustul este deosebit.
Si cum aveam niste dovlecei sanatosi de la tara, m-am apucat de lucru.
NECESAR :
2 dovlecei cruzi
3-4 catei usturoi
marar verde
patrunjel verde
3 oua
1 pateu de somon
3-4 linguri pesmet
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Curatam dovleceii, ii dam pe razatoarea mare, ii saram putin si ii punem in sita sa se scurga, cam 10-15 minute.
Apoi ii mai scurgem odata ,stragandu-i in pumn, sa fie foarte bine scursi.
Adaugam peste dovlecei ouale intregi, pateul de somon, mararul si patrunjelul tocat si usturoiul trecut prin presa.
Amestecam foarte bine si condimentam dupa gust.
Adaugam pesmetul lingura cu lingura ,pana ce obtinem un aluat suficient de tare incat sa putem sa asezam chiftelute in tigaie cu lingurita, in uleiul incins.
Le rumenim pe ambele parti si le scoatem pe servetel de hartie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Sunt foarte bune atat calde cat si reci.Au un singur bai...dispar foarte repede din farfurie....
Pofta mare sa aveti !
Daaaa,tu mananci peste numai in asemenea combinatii da???
RăspundețiȘtergerecred ca au fost delicioase,am facut si eu dar fara peste
Pup!
Ai dreptate Lulu...macar asa....!
RăspundețiȘtergereTe tzuc cu drag !