Pagini

luni, 29 iunie 2015

Rulouri de dovlecei cu branza si bacon

O reteta delicioasa, care se face in timp scurt, (nu va ia mai mult de 25-30 minute sa le preparati), foarte usor de facut.Sunt si de efect si le puteti servi ca aperitiv sau, de ce nu, ca un fel principal, in zilele de vara.



NECESAR :

1-2 dovlecei ( depinde cate rulouri doriti sa faceti)
Branza ( de care va place mai mult)
1-2 linguri smantana( iaurt)
marat verde
2 fire usturoi verde
150 g bacon (sunca Padurea Neagra)
sare
piper




MOD de PREPARARE :

Dovleceii se spala bine , se sterg si se taie felii subtiri.
Branza se rade sau se faramiteaza cu furculita, o amestecam cu smantana( iaurt), marar verde tocat , usturoi dat prin presa , sare( daca e cazul) si piper.



Ungem cu foarte  putin ulei grill-ul Delimano si dupa ce este fierbinte , asezam feliile de dovlecel ( nesarate) sa se rumeneasca si pe o parte si pe cealalta, la foc potrivit.



Dupa ce s-au rumenit, le asezam pe un servetel absorbant, apoi pe fiecare felie de dovlecel, asezam cate o felie de sunca si o lingura din crema de branza, apoi le rulam. Daca nu sta rulat ruloul, il prindem cu o scobitoare.




Preparam toate rulourile si le asezam apoi pe platoul de servire.
Serviti rulourile ca aperitiv sau ca fel principal, va vor fi de ajutor cand bat la usa musafirii neanuntati, pentru ca se fac extrem de repede.



Pofta mare sa aveti !
O singura problema ar fi...dispar prea repede din farfurie, asa ca va recomand sa faceti din doi dovlecei, aceste rulouri....

15 comentarii:

  1. Preda Matei Elena Adriana

    Super idee!!! Mulțumesc Sidy!
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmm,ce bune sunt;am si eu ceva asemanator dar fara sunca si au avut mare succes!
    pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu sau fara sunca...sunt delicioase !
      Dar tu sti ca la noi, cea mai buna leguma este...carnea !
      Te tzuc...

      Ștergere