sâmbătă, 25 iulie 2015

A VII-a intilnirea a gustoaselor la Bran-Predelut 15-17 iulie 2015

By In bucatarie la Sidy   Posted at  18:02   Intilniri 21 comments

Aceasta a VII-a intilnire a "Gustoaselor" a avut de fapt doua parti si s-a desfasurat, de data aceasta la Bran-Predelut.Timp de 6 ani ne-am tot adunat la Alba Iulia si ne-am cam saturat, voiam sa vedem si alte peisaje placute ochiului.Si nu ne-a parut rau....Tara noastra e mare si  frumoasa, avem ce vizita si in aceasta zona Bran, am reusit sa vedem destul de putine lucruri....
Prima parte a inceput pe 15 iulie si a doua pe 17 iulie, asa ca , doua familii ( a lui Lulu si a mea ) am fost impreuna cu toata "Gasca Gustoasa" doar in dupa amiaza si seara de vineri 17 iulie.
Pe 18 iulie am plecat din Bran spre casa, pentru ca pe 19 iulie veneau copiii din Anglia si trebuia sa-i asteptam la aeroport in Debrecen.



Bran este o comună în județul Brașov, care are în componență satele: Bran , Poarta, Predeluț, Șimon și Sohodol.
Satul Predeluţ este la mare căutare de către turişti, atât pentru frumuseţile ei pitoreşti, cât şi pentru moştenirea etnografică a zonei Bran.Satul Predeluţ se află într-o zonă cu o adevărată tradiţie pentru turism, dispunând de numeroase obiective turistice, majoritatea naturale. Acestea sunt Castelul Bran, Cheile Moeciului, Munţii Bucegi şi Piatra Craiului, Peştera Dâmbovicioara, Parcul Naţional Piatra Craiului şi Cascada Urlătoarea, dar şi Peştera cu Lilieci sau Masivul Iezer-Păpuşa.
Noi "gasca rosie" a "Gustoaselor" am fost cazati la vila Pinul , incepind cu 15 iulie ,cand ne-am reunit cele patru familii. Dar haideti sa strigam catalogul si sa facem prezenta.

Din Bacau au venit GABI :




  si sotul ei MONE , cel mai roman dintre romani :




Din Galati au venit LULU :




Si sotul ei COSTEL :


Putin mai pe seara , din Bucuresti au ajuns  VICKY




si sotul ei LIVIU :


Iar din Oradea, sotul meu VALY :



si EU :




Bineinteles ca intilnirea a fost la cote maxime si din cauza caldurii , dar si a emotiilor care ne-au cuprins, mai ales ca aveam doua "gustoase" noi ,pe care nu le vazuseram inca, doar din poze.
A fost minunat, emotionant iar orele petrecute chiar de la inceput s-au scurs extrem de repede.
Povestile s-au desirat ca si cum ne-am fi cunoscut de o viata, desi cu doua dintre gustoase nu ne stiam decat de....5 minute, dar ne-am simtit atat de aproape sufleteste, unii de altii....
Am avut si niste placinte cu varza sau cu branza de oaie si marar si o palincuta buna de la Simleu, incat seara pe la 22.00 ne-am dat seama ca de fapt noi nu cinasem.


Familia Iancu o familie deosebita, prietenii minunati din viata mea pe care acum i-am cunoscut si tare ma bucur, parca seamana intre ei, nu vi se pare ?
Eu am privilegiul de a invata mereu ceva din naturaletea, sinceritatea si libertatea lor.Si din bunatatile multe facute zilnic de Lulu....




Familia Parsan( au sosit ei mai pe inserat, asa ca scuzati calitatea pozei) ,tinara si...nelinistita, sunt cei care mi-au oferit experiente deosebite si ma fac sa ma simt atat de norocoasa si deosebita ca i-am cunoscut.






Asa ca am pornit la drum spre domnul Marinica, unde am gasit adevarata ospitalitate,pensiune completa cu produse naturale din ferma proprie, chiar daca am ajuns 8 persoane la o ora destul de tarzie si restaurantul era....inchis.
Aproape toata lumea a vrut pastrav cu mamaliguta si mujdei:



Farfuriile au fost goale , la sfarsit , dar povestile erau inca in toi.
Am pornit la deal spre casa , la vila noastra Pinul , unde cu gandul la traseul ce ni-l-am propus pentru a doua zi, am ales sa facem dus si sa ne odihnim.
A doua zi de dimineata, cu ajutorul lui Roberto, ne-am baut cafeluta si am luat micul dejun copios.








Pentru aceasta a doua zi ne-am ales un traseu deosebit, Platoul Bucegi.
Am pornit din Predelut Bran si am luat-o spre Busteni in spatele Hotelului Silva ,unde era telecabina ce ne urca la Babele. Dar cand am ajuns....dezastru ! O coada de vreo 3 ore, 3 ore jumate...dar, spre norocul nostru, am gasit niste masini 4X4 de inchiriat pentru excursii montane , la un pret avantajos si mai mic( am negociat bineinteles). Cu telecabina vedeam doar Babele si Sfinxul, pe cand cu aceste masini , am facut un traseu de 125 km, si am vizitat multe frumuseti ale tarii noastre, dupa cum puteti vedea traseul mai jos :



Am pornit din Busteni spre Sinaia si am admirat panorama de la 1500 de m , apoi spre Moroieni , un sat din judeţul Dâmboviţa, unde s-au filmat scene din filmul "Borat! Pelicula  a devenit cunoscută pe plan internaţional, în 2006, odată cu lansarea lung-metrajului cu acelaşi nume. Sacha Baron Cohen, actorul şi creatorul personajului, a filmat în România, în satul Glod, într-o comunitate de rromi.
Apoi am continuat spre Saua Dichiului pina la Lespezi, la Cariera de calcar de pe Muntele Lespezi, aflata in coltul sud-vestic al Bucegilor .Exploatarea intensiva a calcarului in cariera Lespezi a schimbat in mod dramatic peisajul. Spectacolul oferit de aceasta cariera iti ofera un gust amar, muntele disparand in fiecare an , topit in cuptoarele fabricii de ciment din Fieni.


 



Mai departe am trecut de Podul cu flori si am ajuns la Barajul Bolboci unde este si o cabana.Un peisaj deosebit oferit de acest lac Bolboci, situat în bazinul Ialomiţa, Munţii Bucegi, aproape de Vârful Deleanu.




Dupa un popas in aceste locuri minunate, am pornit spre altele si mai frumase, spre Cheile tatarului, niste peisaje de vis,o rezervaţie naturală, geologică şi paleologică, care este ocrotită şi pentru flora termofilă, cu flori rare.
Cheile se întind pe o lungime de 0,5 km şi sunt definite printr-un peisaj minunat, mai ales la coada lacului Bolboci. Aici, râul Ialomiţa a săpat în calcarele din jurasic. Cheile apar ca văi înguste între stânci, cu versanţi abrupţi şi profil transversal în formă de V şi longitudinal cu înclinare mare şi rupturi de pantă.





Cu greu am pornit mai departe si am intilnit Cascada Ialomitei ,care se află în valea cu acelaşi nume şi oferă un peisaj rupt din poveşti, iubitorilor de natură şi de drumeţii montane.




 Am urcat apoi sus la Cabana Padina  unde am si servit pranzul ,ca eram deja lesinati de foame.
Cam dupa o ora de relaxare,  am urcat la telecabina care ne-a dus cateva minute sus la Babele si Sfinxul.
Sunt monumente ale naturii situate pe platoul Bucegilor. Despre aparitia lor s-au format legende si teorii.Unii cercetatori apreciaza ca agenti modelatori au fost apa si vantul cu sprijinul inghetului si dezghetului. Se are in vedere si alternanta rocilor, gresii si calcare de pe platou. Insa nu poate fi negata interventia umana la finisarea formelor mai mult sau mai putin regulate. Pana acum, nici o dovada stiintifica nu a putut explica pe de-a intregul, acest fenomen si astfel, legendele in jurul acestor stanci se dezvolta in continuare, unind realitatea cu supranaturalul.
Babele se gasesc langa Cabana Babele de pe platoul Bucegi, iar Sfinxul se gaseste la 10 minute distanta de cabana.
Aerul e atât de rarefiat, de te dor plămânii, urechile sunt înfundate de la presiune, iar singurul gând pe care îl ai în minte este să te întorci la Babele cât de curând posibil.
Dar la mine s-a intimplat un fenomen ciudat: a fost exact invers, eram plina de energie si aerul era minunat, as fi fost in stare sa zburd ore in sir....






A fost minunat sus la Babele, dar mai aveam 5 minute si ultima telecabina cobora la Padina , unde ne astepta soferul nostru....asa ca ne-am grabit putin.
Si pentru ca de jos , de la poalele Bucegilor era un semn turistic spre Hotel Pestera, am mers sa il vedem si noi.Un hotel nou , frumos  situat în Parcul Natural Bucegi la 1600 de metri altitudine,intr-o zona unica prin frumusetea si spectacolul oferit de muntii inconjuratori.



De aici incepe coborarea cu nenumarate peisaje pe care nu le vom uita prea curind.
De aici de sus se vede si panorama Cabanei Padina si vom cobori pe noul Transbucegi ,  unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din Romania. Drumul are o lungime de 20 km si este asfaltat,lucrarile de reabilitare au inceput in anul 2010 si inca sunt in curs de finalizare.  Transbucegiul este un drum montan destul de ingust ,cu multe locuri in care abia pot trece doua masini mai mari, una pe langa alta ;se recomanda parcurgerea lui cu viteza redusa si maxima atentie.



Am mai poposit pe Transbucegi, proaspat asfaltat, dar totusi am facut si o pana de cauciuc.Trebuia si asa ceva la un drum atat de  lung.
Am avut un traseu deosebit, pe care de mult voiam sa-l vedem, mai ales ca unii au fost pentru prima data aici( si eu).
Incepea sa se insereze cand am ajuns in Busteni si am pornit spre Bran Predelut.
A fost o excursie minunata pe care nu o poti uita, mai ales ca a fost alaturi de prieteni dragi...

Si a inceput cea de-a treia zi minunata, cand ne-am baut cafeluta, am servit micul dejun impreuna, cu ajutorul lui Roberto si al lui Liviu bineinteles (  o papara de milioane !)




 sau




Dupa ce masa s-a umplut cu bunatati si noi le-am devorat bineinteles, am pornit la drum, de data aceasta spre Cheile Gradistei Fundata, prima data.
Cam asa arata harta :


Locul situat la o altitudine de 1300 de metri , ofera panorame deosebite a muntilor Piatra Craiului si Bucegi, iar noutatea si intimitatea locului fac din acest complex un loc plin de liniste si frumusete.Dupa cum am observat aici se fac multe cantonamente ale sprtivilor.







 Pentru serviciile de masa si pentru afaceri, complexul dispune de un restaurant cu 700 de locuri, un centru de conferinte si 12 hoteluri si vile pentru cazare, care are o capacitate de 330 de locuri in tot complexul.
Iarna gasiti aici o pârtie de schi în zona complexului şi se poate închiria echipament de schi.






Dupa ce am admirat panorama de aici ,  am pornit spre Risnov si am urcat in minunata Poiana Brasov, care nu mi s-a parut chiar asa de aglomerata.
Statiunea se afla la poalele Postavarului la o altitudine de 1030 m, iar cel mai inalt varf de munte la altitudinea de 1799 m, ceea ce inseamna o diferenta de altitudine de aproape 800 m.
Prima mențiune documentară a Poienei Brasov datează din 1427, în contextul activităților de oierit ce aveau loc aici.Schiorii au urcat la Postăvaru încă din 1895.În 1951 se dă în folosință un modern hotel al sporturilor și primul teleferic - Poiana-Postăvarul - pe o lungime de 2.150m. Urmează apoi alte și alte amenajări și dotări, care au adus Poiana la înfățișarea pe care o cunoaștem astăzi.In zilele noastre Poiana Brasov seamana mai mult cu un mic orasel avind hoteluri luxurioase si restaurante bune.


Stațiunea este recomandată pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru stări de epuizare si surmenaj fizic și intelectual, pentru anemii secundare și boli endocrine, pentru boli ale aparatului respirator, datorita aerului pur existent aici, puternic ozonat, lipsit de praf si particule care provoaca alergii, presiunea atmosferica relativ scazuta, si ionizarea intensa.




Gabi si Mone ne-au dus sa servim prinzul la Coliba Haiducilor, un loc mirific unde intr-o atmosfera istorica si alaturi de un personal dedicat pentru a sta la dispozitia noastra, am trait alaturi de cei dragi ,clipe de neuitat.
Locația arata foarte bine, e amenajată cu bun gust în stilul românesc și e o plăcere să te relaxezi acolo, mai ales pe terasă, într-o zi călduroasă.
Mancarea aleasa de noi a fost excelenta, iar servirea ireprosabila.
Am intilnit acolo un adevarat "muzeu culinar" al mancarurilor romanesti .




Am stat la racoare pe o terasa minunata si am servit mancaruri alese, iar domnul Viorel ne-a prezentat o minunatie de pastrama de miel :



Nu am pozat toate preparatele generoase, doar cateva .
O ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza....o nebunieeee...




Un gratar din ceafa de porc




O friptura de miel super-delicioasa ,cum au zis Mone si Gabi




Papanasi cu smantana si afine sau sos caramel...cine a mai putut.




Si pastrama de miel cu care ne-au dat pe spate. N-am mancat niciodata o asemenea bunatate. Si eu nu sunt fan miel sau oaie.




Dupa ce ne-am odihnit oleaca, la racoare, am mers sa vizitam herghelia de lipitzani din Poiana . Niste cai precum pana corbului, frumosi, ingrijiti si dresati. Ti-era mai mare dragul sa-i privesti. O fata lua lectii de calarie si o caleasca era pregatita pentru plimbare....



Am pornit pe caldura aceea mare , spre Hotelul Miraj unde stau de obicei Gabi si Mone si unde ne-au servit cu o delicioasa cafeluta si o apa rece cu gheata, in foisorul lor...





Am coborat din poiana si am vizitat Branul cu satul sau de vacanta si multe suveniruri.
O inghetata si niste frech-uri au fost binevenite :




Aveam si "disparuti" ( Lulu si Costel ) care ne asteptau in alta locatie, dar i-am recuperat pina la urma .
Incet, incet ne-am indreptat spre vila , pentru ca urma Marea Intilneala cu celelalte fete la pensiunea Ama, unde avea sa se deruleze si masa festiva.



Mare surpriza mare ! De 7 ani am tot asteptat sa vina cineva de la Gustos.ro sa se intilneasca cu gasca noastra si de data aceasta am avut noroc. Am fost onorati de prezenta Ancai Iordan cu familia si a lui Gaby Duceag cu sotul, de la Bucataras.ro. Asa, am mai avut o alta mare surpriza ,cand am aflat ca : Gustos.ro, Bucataras.ro si Reteteculinare.ro s-au unit si formeaza o mare familie.




ANCA :



GABY si Anca



Spre seara am plecat la pensiunea Ama unde ne-am revazut cu oameni dragi noua...




Incet incet ne-am cunoscut cu noile noastre "Gustoase" Anca, Gaby, Vicky si Lulu , dar ne-am imbratisat si pupat si cu restul gasti cu care ne stiam deja de ani buni.
Din pacate incepea deja sa se insereze si noi nu am facut inca poze impreuna.Asa ca s-a strigat adunareaaaaaaa....Ce bine ca era acolo si Iuliana, un alt ofiter al Armatei Romane !







Cu chiu cu vai, doamna Ioana, patroana pensiunii, ne-a adunat la masa, linga paraias, ca toate fripturile erau calde si ne asteptau :






N-am reusit noi sa stam prea mult la masa, pentru ca Gustos.ro ne-a facut o noua surpriza : cate un tricou cu sigla Gustos, o traistutza tare faina, cu un minunat caiet pentru retete, cu pixul de rigoare si cu un breloc cu aceeasi sigla. Va multumim mult de tot pentru toate surprizele voastre frumoase !
Asa ca am imbracat tricourile si ne-am apucat iar de poze, desi afara era deja intuneric.









Si uite asa s-a incheiat o alta seara minunata alaturi de cei dragi noua. Desi am stat multe ore impreuna , tot nu am reusit sa vorbesc cu toate Gustoasele mele sau sa fac poze cu fiecare in parte. Poate daca am sta o saptamana impreuna, poate asa am reusi sa ne povestim fiecare in parte.
Dar...mai sunt si alte intilniri, fie la Bran , Arieseni sau de ce nu, in Moldova, la anul, cand cu siguranta vom fi mai multe pentru ca am citit deja ca sunt amatoare destule.....si noi le asteptam cu bratele deschise.
Am mers la culcare la Vila Pinul unde cheful a continuat, mai putin noi care aveam in plan sa plecam a doua zi , macar la ora 08.00...dar...
Dimineata ( unii cu ochii umflati de nesomn) am luat un mic dejun prelungit si o cafaluta mai luuuuunga.



Cu greu ne-am ridicat de la masa ( dupa ora 10.00) si am inceput sa ne luam ramas bun de la oameni dragi, cu lacrimi in ochi si cu speranta revederii chiar in acest an. Da Doamne !



Nu va speriati ! Valy ii ia doar pulsul lui Gabi dupa ce am plins amandoua....


Dar unde e dragul meu Mone ?
Iacata-l :


 Ca din poza asta lipseste bietul de el, el era fotograf cred....


Cu regret in suflet si deja cu gandul revederii , am pornit spre pensiunea Ama sa ne luam la revedere si de la gustoasele de acolo.






Din pacate , asa cum am mai spus-o : tot ce este frumos si bine se termina foarte repede !
Aceasta a fost "Gasca Gustoasa" cu care interactionez rar sau doar in anumite momente( real, ca virtual aproape in fiecare zi) ,dar care au mereu forta de a ma incarca cu energie si de a-mi oferi pur si simplu o parte din sufletul lor bun si cald. Da, poate ca nimic nu-i intamplator cand te gandesti la toti oamenii din viata ta. De la cei care si-au unit toate fortele ca sa te ajute, pana la cei care ti-au transmis ganduri frumoase si care ti-au adus un zambet pe buze.
E foarte placut sa vezi ca in viata ta ai alaturi de tine oameni cu adevarat frumosi care asta stiu ei cel mai bine sa faca, sa iubeasca si sa-ti daruiasca si tie din dragostea lor. Pentru toate cuvinele care nu au fost rostite la momentul potrivit, va multumesc sincer, voua oameni dragi si frumosi din viata mea ,pentru fiecare moment deosebit, pentru timpul, gandurile si sentimentele voastre naturale si sincere.
Va doresc dragii mei, fiecaruia dintre voi care mi-ati luminat sufletul si zambetul sa vi se intoarca toate emotiile si gandurile frumoase negresit .
Daca vi-a facut placere aceasta noua intilnire a noastra, va asteptam cu mare drag sa ne fiti alaturi cat de curind.
Drum bun tuturor si asteptam povestile celor ce au fost cu noi , pe blogurile lor .
Si bineinteles, comentarii aici....

PS. am folosit cateva poze( putine) si din pozele facute de fete....sper sa nu fie cu suparare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

21 de comentarii:

  1. Felicitari ! Sunteti superbi, "Gustosilor" ! Excelenta idee si tare frumoasa locatie !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos Claudia ! Stai sa vezi ce frumuseti am mai vizitat...inca nu am scris decat despre primele doua zile.....

      Ștergere
  2. Minunata aceasta prietenie care vad ca in fiecare an se materializeaza printr-o frumoasa intalnire. Pupici Sidy!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu te poti gandi ce prietenie stransa s-a legat intre noi, draga Sara.Si e de dupata crede-ma....
      Daca iti face placere, te asteptam cu bratele deschise sa ni te alaturi si tu de la anul....
      Te tzuc !

      Ștergere
  3. Da,a fost frumos si-mi voi aduce aminte mereu cu mare drag!
    Astept ep.2!!
    Pup odihna placuta si racoroasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. GATA Lulu , am scris toata intilnirea.
      Nu am cum sa nu-mi ramaneti in minte si acum, parca va simt mai aproape, oameni minunati !
      Va tzuc cu drag !

      Ștergere
  4. Sidy drag, am scris si ieri un comentariu aici, dar nu stiu de ce nu apare...In fine...Vreau sa te felicit pentru articolul minunat. M-ai facut sa retraiesc fiecare moment frumos petrecut alaturi de voi...Ma bucur enorm ca v-am cunoscut, ca m-ati/ne-ati primit cu atata drag si bucurie in "gasca voastra gustoasa". Stii tu, am fost de atatea ori si am vizitat locurile acestea pe care atat de frumos le-ai descris mai sus, dar niciodata nu mi s-au parut mai frumoase ca acum...Astept cu drag si interes partea a doua. Zi frumoasa cu bucurie alaturi de dragii tai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Vicky ce as mai bea o cafea , dimineata alaturi de voi toti, acolo la Pinul ! Doamne cat de bine a fost sa va cunosc si pe voi doi, oameni dragi mie.Mai multe despre voi am scris in poveste, la poza voastra....
      Eu am terminat de scris...partea a doua o vor scrie fetele care au stat pina duminica....si astept cu nerabdare si postarea de pe blogul tau, cand vei avea timp....
      Va tzuc cu mare drag !

      Ștergere



  5. Lili Milon Ciocarlan

    Bravo, voua! Va iubesc gustoaselor!
    Îmi place.

    RăspundețiȘtergere
  6. Alexandra Nica

    Felicitari Sidy! Ma bucur mult de bucuria ta! Te tzuc!
    Îmi place.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumos ai povestit si ce mult ma bucur pentru voi.
    Abia astept si eu intalnirea bucatarasilor.
    Ne-am bucura daca ne-ai onora cu prezenta Sidy.Te tzuc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult de tot Dia !
      A fost ceva de neuitat, aparte.....
      Va doresc sa va simtiti si voi minunat la Sighisoara , crede-ma ca as veni , dar am un musafir tare drag sufletului meu : nepotelul meu englez, pina la inceputul lui septembrie !
      Te tzuc cu drag Dia !

      Ștergere
  8. ai povestit tare frumos Sidy.
    Si ce dor ne va fi de voi pina anul viitor....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc draga mea surioara mai mare ! Clipele acestea minunate, le-am petrecut impreuna, alaturi unii de altii si asta conteaza cel mai mult !
      Poate totusi in septembrie vom reusi sa ne revedem pentru cateva zile, voi sa puteti. Va asteptam cu bratele deschise dupa 10 septembrie !

      Ștergere
  9. ati fost minunati ma bucur pentru voi la hanul haiducilor am fost si eu acum vreo treizecui de ani :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu pot sa spun ca a fost minunat draga Geta...si la anul te asteptam cu bratele deschise....!
      Coliba Haiducilor e mult schimbata acum, in bine.....

      Ștergere
  10. Maria Elena Burdulea , 05 august 2015


    Sa va fie de bine intalnirea, am vazut pozele si mi am dat seama ca a fost cea mai frumoasa intalnire. De fapt, intotdeauna ultima intalnire mi se pare cea mai frumoasa. Regret ca nu ne-am intalnit, am vazut ca ati fost multi, m-am bucurat, ne-am bucurat pt asta. Va pupam pe toti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lenuta draga pregateste-te de pe acum pentru intilnirea de la anul, ca nu te mai lasam sa nu vii....!
      Va tzucam si noi, cu drag !

      Ștergere
  11. wow!!..ce frumoase poze!! ce frumoasa intalnire!!..inca una la dosar :))))
    Ma bucur nespus de mult sa va revad dragele mele gustoase, sunteti minunate si voi si familiile voastre! si chiar daca nu am mai scris pe forum eu tot ma gandesc la voi si va iubesc!
    Ma bucur de asemenea ca in sfarsit cineva de Gustos.ro s-a implicat si a venit la intalnire!
    Va imbratisez si va pup cu mult drag!
    Iar tu Sidy esti o persoana speciala...stii asta nu? :)

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.