Pagini

joi, 9 iulie 2015

Budinca din cozonac

Eu nu cred ca nu ati patit niciodata, sa faceti cozonac si sa va mai ramana cateva felii ,care nu se mai mananca...Puteti face din resturi , o minunata budinca,un desert delicios, numai bun dupa sarbatorile in care cozonacul abunda.
Este o budinca foarte usor de preparat si nici nu aveti nevoie de prea multe ingrediente ca sa o faceti.
Daca nu mai aveti cozonac, nu e nici o problema...puteti face budinca din paine...




NECESAR : 

Cozonac vechi
100 g unt moale
150 gem capsuni
1 compot ananas SunFood


4 oua
70 g zahar
400 ml palte
250 ml frisca lichida
1 plic zahar vanilat


MOD de PREPARARE :

Cozonacul il taiem felii si il punem intr-o forma inalta, unsa cu unt , apoi rasturnam in ea gemul de capsuni, pe care il nivelam cu o lingura.
Ungem feliile de cozonac cu unt si apoi le asezam in forma unsa. Presaram bucati de ananas deasupra si cu ajutorul unei linguri, insiropam feliile de cozonac, cat de tare ne place.



Intr-un bol spargem ouale si le batem bine inpreuna cu zaharul si zaharul vanilat pina se face o spuma mai alba.
Adaugam apoi laptele si frisca si amestecam sa se omogenizeze.
Rasturnam jumatate din compozitie peste feliile de cozonac si ananas.





Mai asezam cate un rand de felii de cozonac, le insiropam putin  si adaugam bucati de ananas, peste care rasturnam compozitia de oua cu frisca ramasa.
Lasam toata compozitia din forma sa se odihneasca ( cam 30 de minute) si sa absoarba lichidul din forma, apoi putem incalzi cuptorul la 180 de grade.



 Putem aseza cate randuri de cozonac dorim si ne permite forma.
Dupa ce cuptorul este cald, dam tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, sa se rumeneasca deasupra.
Dupa ce este gata, puteti sa o ungeti deasupra cu putin gem de capsuni sau sa serviti felii, alaturi de un glob de inghetata.
Pofta mare sa aveti !



13 comentarii:

  1. Dorina Topala

    Din bucățile de cozonac ,eu fac un tort,cu un gem acrișor !
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  2. Camelia Khalil

    La mine,nu apuca sa se invecheasca,pt.budinca,tort....
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  3. Gatesc Cu SunFood

    Si arata tare bine! emoticon kiss Multumim pentru idee! In fiecare zi invatam unii de la ceilalti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred că e bună și cu pâine, la noi nu rezistă cozonacul cât să se învechească! Interesantă rețeta, Sidy!

    RăspundețiȘtergere
  5. o ideea geniala as putea sa zic ,am sa incerc si eu ! (y)

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte buna ideea. Mie mi-a ramas mai mult cozonac la Paste si pana la urma l-am aruncat...! Daca ai postat reteta asta asa de tarziu :P

    RăspundețiȘtergere