Pagini

miercuri, 8 iulie 2015

Ciorba cu dovlecei si zeama de varza acra

Cam prin decembrie 2013, Stefania Anastasiu http://stefyharnicutza.blogspot.ro/   initia provocarea "Weekend cu spor" la care sunt invitate sa participe  bloggeritzele culinare , care doresc .
In  aceasta luna, gazda este Lili Liliana(Toma) http://liligospodini.blogspot.ro , care ne-a propus urmatoarele categorii :
1. Aperitive
2. Ciorbe
3. Prajituri
Stiti ce am avut eu de facut ? Sa rasfoiesc delicioasele retete ale lui Lili, care nu sunt putine la numar si  sa ma opresc la una ,pe care sa o prepar si sa o prezint pentru aceasta provocare.
Mi-a fost foarte greu sa aleg doar una, dar pentru ca afara este foarte, foarte cald ( +40 grade) , am ales aceasta minunata ciorbita, pe care am sa o postez acum.
Lili sper sa nu te superi ca  o postez acum , dar sunt tare presata de timp...




NECESAR : 

2 dovlecei mici
500 ml zeama de varza
2 morcovi
1 ceapa
1/2 ardei gras rosu
1 rosie
3 linguri rosii cuburi de la SunFood
1 galbenus
3 linguri smantana
marar verde
patrunjel verde sare




MOD de PREPARARE :

Morcovii ii curatam si ii taiem rondele, ceapa o curatam si o lasam intreaga , iar ardeiul il taiem cubulete.
Punem intr-un vas doua linguri de ulei si punem morcovii si 1/2 din ardeiul rosu sa se caleasca putin, pina lasa o culoarea portocalie.



Dovleceii ii curatam si apoi ii taiem cubulete  mici, desfacem conserva de rosii si punem deoparte 3 linguri de cuburi de rosii. Verdeata o tocam marunt.
Cealalta 1/2 de ardei rosu o luam deoparte.


Intr-o oala de 4 l punem la fiert ceapa intreaga, morcovii sotati si restul de ardei cubulete.
Cand acestea sunt fierte, adaugam zeama de varza, dovleceii cuburi, rosiile din conserva ,cuburi din rosia proaspata  si marar si putin patrunjel verde tocat.
Potrivim gustul de sare si lasam sa fiarba toate legumele.



Galbenusul il amestecam bine cu smantana si 1-2 polonice din ciorba fierbinte. Dupa ce s-au omogenizat , rasturnam compozitia peste ciorba din oala si lasam sa dea un clocot, apoi stingem focul.




Presaram verdeata tocata deasupra si servim ciorba alaturi de un ardei iute.
Ciorba se poate servi atat calda cat si rece scoasa de la frigider.
E minunata si pentru aceasta, iti multumesc frumos Lili.
Pofta mare sa aveti !

14 comentarii:

  1. Arata prea bine ca sa nu fie si foarte bun. Mai ales ca imi plac dovleceii sub orice forma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este sa sti !
      Daca iti plac dovleceii...incearca sa o faci, ca e simplu....

      Ștergere
  2. Melania Parus

    Buna pe racoarea asta, puup !
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  3. Claudia Dana Udrea

    Vreau si eu ami trimiteti prin posta ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Lia Maria Grozi

    Excelenta pe canicula asta 🌞

    RăspundețiȘtergere
  5. Margareta Cismasiu

    E delicioasa pe canicula asta.
    Imi mai place !

    RăspundețiȘtergere