Pagini

marți, 7 iulie 2015

Snitele din porumb cu spanac in lapte

Dupa cum bine stiti, snitelul este un preparat culinar, făcut dintr-o felie subțire de carne, bătută cu ciocanul , trecută succesiv prin făină, ou și pesmet și apoi prăjită în ulei .
La inceput,italienii au gatit snitel.
L-au facut crocant la exterior si fraged in interior,l-au prajit la foc rapid in tigaie dar al lor era facut din carne de porc. Apoi,cei din zona siciliana au venit cu ideea sa-l prajeasca in ulei de masline.
Cand a ajuns ideea la austrieci, cam prin secolul XIX-lea, a luat nastere snitelul vienez. Diferenta este ca vienezii preparau snitelul cu carne de vita frageda.
Azi snitelul se face din carne de porc,vita, curcan, pui dar parca poti sa stii din ce se mai face ?
Haideti ca va spun eu: din boabe de porumb...





NECESAR :

340 g porumb Sun Food
100 g faina
30 g unt
2 oua
2 fire ceapa verde
100 g cas oaie
3 linguri ulei
5 linguri lapte
marar verde
sare
piper



MOD de PREPARARE :

Desfacem conserva cu boabele de  porumb si le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Untul topit( cateva secunde in cuptorul cu microunde) il amestecam cu laptele, adaugam ouale si le batem bine cu telul.
Ceapa curatata o tocam marunt cu cadite cu tot.
Casul il dam pe razatoarea cu gauri mari.



Adaugam treptat faina si amestecam continuu cu telul sa se omogenizeze si sa nu faca cocoloase.
Adaugam la compozitie ceapa tocata, boabele de porumb bine scurse, casul razuit si mararul verde tocat.
Amestecam sa se omogenizeze si asezonam dupa gust.




Intr-o tigaie incalzim uleiul si cu ajutorul unei linguri, punem gramajoare de "snitel" pe cale le nivelam cu lingura.
Le prajim la foc domol pe ambele parti, apoi le scoatem pe servetele absorbante.



Preparam spanacul pe care dupa ce l-am oparit , il tocam marunt si il punem intr-un vas in care am pus usturoi presat si il lasam in ulei 2-3 secunde sa-si dezvolte aroma.
Peste spanac turnam lapte( nu prea mult) si lasam sa dea cateva clocote pina e gata spanacul. Asezonam cu sare si piper.



Servim snitelele alaturi de cate o portie de spanac.
Sau daca doriti, snitelul poate fi servit cald sau rece , alaturi de  o salata de rosii cu castraveti si ceapa verde.




Pofta mare sa aveti !

24 de comentarii:

  1. Am pregatit snitele cu carnita de pui, de curcan, de vita sau de porcut insa nici o singura data cu porumb. Reteta aceasta are o combinatie de ingrediente tare apetisanta si de aceea o voi pregati musai zilele acestea. Sunt convinsa ca este delicioasa si ca toti ai casei o vor aprecia. Multumesc Sidy !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Delicioase ...rau ! Dar au un singur OF ! Dispar urgent din farfurie....

      Ștergere
  2. Interesanta reteta,cum de altfel ne-ai obisnuit.cRed ca e delicioasa.O sa incerc si eu snitelele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marga hai sa-ti spun un secret: nu sunt fan porumb !
      Dar snitelele aceste au fost foarte, foarte gustoase , crede-ma....

      Ștergere
  3. Dorina Topala

    Nu am mâncat niciodată ,probabil că sunt delicioase !

    RăspundețiȘtergere
  4. Iancu Lubita

    Multe-ti mai trec prin minte soro!!! le incercam si pe ele daca-mi spui ca sunt bune!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Marian Porceanu Si Gica

    Arata intr-un mare fel!!
    Îmi place.

    RăspundețiȘtergere
  6. Elena Dogaru

    Se pot coace si la cuptor, sa ii pot da si copilului?
    Îmi place.

    RăspundețiȘtergere
  7. Georgiana Berheci

    De incercat. Îmi place.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cristina Iuliana Pana

    Buna idee! Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  9. Lia Maria Grozi

    Super mi-ai făcut pofta si trebue neaparat sa încerc si aceste "șnițele".
    Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  10. Mmmmm,chiar ca trebuie sa le incerc si eu!
    As avea o mica informatie la care sper sa nu te superi,dar poti sa cercetezi si tu;
    Snitele sunt doar cele facute cu carne de vita SNITEL VIENEZ;restul ce facem noi,este CARNE PANE,spuse un veritabil bucatar!!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, orice roman care va face asa ceva, din orice fel de carne , tot simplu...SNITEL ii va spune !

      Ștergere
  11. Gatesc Cu SunFood

    Ei bine, chiar este o idee originala si, cu siguranta, te lingi pe degete de bun ce este!
    Trebuie sa incercam si noi!

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Surioara, ai luat-o pe calea vegetariana?!Nu, nu e rau deloc!!! Chiar si eu pledez pentru aceasta cale, dar din pacate barbatii sint mai carnivori decit femeile...dar o idee noua de a pregati ceva ce NU am mai preparat pina acum cu siguranta o sa incerc...poate cu o bucatica de carnita linga, sa nu fie cu suparare(hi,hi).Mersi mult!

    RăspundețiȘtergere