Pagini

sâmbătă, 22 august 2015

Chiftelute de cartofi cu ceapa

Aceste chiftelute( placintele) sunt foarte gustoase,  usor de preparat si pot fi prajite in ulei daca va grabiti asa cum m-am grabit si eu sau se pot coace intr-o tava pe o hartie de copt sau o foaie de silicon.Daca aveti forme de briose, le puteti coace in ele...
Au fost foarte apreciate de familia mea, mai ales alaturi de minunatul sos de iaurt.
Se pot manca atat calde cat si reci.Sunt gustoase,ieftine  si versatile.
Puteti sa adaugati orice leguma care va face bine sau va place mult...




Avem NEVOIE de :

- pentru chiftelute
700 g cartofi albi
350 g ceapa
2-3 linguri faina
2 oua
100 ml ulei
sare
curry
piper proaspat macinat



- pentru salata :
2-3 rosii de gradina
2-3 castraveti de gradina
1 ardei gras
1 ceapa
sare
putin ulei de masline

- pentru sosul de iaurt:
150 ml iaurt
1 lingura maioneza facuta in casa
2 catei usturoi pisati
sare
piper


MOD de PREPARARE :

Cartofii se spala bine si se fierb cu coaja in apa cu sare, apoi se curata si calzi se dau pe razatoarea mare.
Ceapa se curata se taie felii si se caleste in ulei pina devine sticloasa.





Cand s-au racit se amesteca una cu alta, se adauga ouale, faina atata cat cuprinde, ca sa se obtina un aluat mai grosut, ca de placinte.
Asezonam si amestecam sa se omogenizeze.




Din aluatul astfel obtinut se fac chiftelute, cu ajutorul unei linguri si se prajesc ( coc) in unul din procedeele aratate mai sus.



Aici am mai adaugat inca putina faina , sa le pot forma cu mana.


Cand sunt prajite( coapte) se scot si se tin la cald.



Daca nu vreti sa serviti cu sos, faceti o salata de rosii cu castravete, ardei si ceapa.



Daca vreti cu sos de iaurt amestecati toate ingredientele aratate , le omogenizati si serviti chiftelutele alaturi de sos.


Pofta mare sa aveti !

9 comentarii:

  1. Mmmmm,bune,imi plac dar nu se poate cu ceapa mai putina???
    Puuuuup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Reteta aceasta asa este...1/2 din cantitatea de cartofi este ceapa .
      Tu poti incerca sa o faci cu mai putina, dar crede-ma ca nu se simte tare gustul ei....!
      Te tzuc !

      Ștergere
  2. Elena Moraru

    Super reteta, Sidonia draga!Imi place...

    RăspundețiȘtergere
  3. Marian Porceanu Si Gica

    Multumim! Venim ca tare bine arata!
    Îmi place.

    RăspundețiȘtergere
  4. Gateste Sanatos

    Gustoase, intradevar! E as prefera sa nu fie prajite.
    Multumesc,Îmi place.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am scris in reteta ca se pot coace in cuptor, pe hartie de copt( foaie de silicon) sau in forme de briose...

      Ștergere