Toate sunt prăjite la tigaie sau la ceaun și este servită cu garnitură din mămăligă cu ouă ochiuri și brânză rasă deasupra si musai ceva muraturi.
Stiu ca veti spune ca are un numar mare de calorii o portie , dar asa mai rarut...merge.
Reteta s-a transformat pe parcursul anilor ,într-o “pomană a porcului”.
Avem NEVOIE de :
1 kg carne de porc mai grasa
200 g carnati afumati
100 g kaizer
2 linguri untura
1 capatana mare usturoi
1 lingurita boia afumata
1 lingura pasta de gogosari
250 ml vin alb
cimbru
sare
piper macinat
MOD de PREPARARE :
Carnea se spala si sa taie bucatele. Carnatul se feliaza, kaizerul se taie fasii iar usturoiul se da prin presa.
Intr-un vas de tuci se pune untura la topit si adaugam feliile de carnati, apoi kaizerul , in untura incinsa si se rumenesc putin pe o parte si alta.Adaugam bucatile de carne si le rumenim si pe acestea.
Apoi se pune sare si piper dupa gust si se stropeste cu vin,putin cate putin , adaugam cimbru.
Cand e aproape gata carnea, se pune restul de vin si cateii de usturoi dati prin presa.
Cand e gata luati ceaunul de pe foc.
Se face o mamaliguta potrivit de moale si se prajesc oua ochiuri.
A iesit o bunatate de tochitura, pe care am servit-o, respectand traditia, cu mamaliguta , ou, branza rasa si castraveti murati la soare si cu sosul din tigaie.
Cat e de buna...nu pot descrie in cuvinte,ramane sa incercati si sa va convingeti...
Pofta mare sa aveti !
Gina Bradea
RăspundețiȘtergereEu vin prima!!
ȘtergereTe astept Gina !
Vasile Aanei
RăspundețiȘtergereDar colesterolul ce ati facut cu el?
Îmi place ·
Vasilica, Vasilica....daca citeai la inceputul retetei vedeai ce am facut cu colesterolul !!!
ȘtergereVionica Zota
RăspundețiȘtergerePana ajung ,si eu,se termina udatura dar,ramane,"tochitura"!!!
Îmi place ·
Mananca tu tochitura Vionica ! Udatura...mai gasim !
RăspundețiȘtergere