Pagini

miercuri, 26 august 2015

Supa toscana


Am auzit de nenumarate ori ca toate drumurile duc la Roma. Bine… bine , dar cred ca trebuie sa stim ca in acest drum spre Roma “este obligatoriu” sa trecem prin Toscana, deoarece Toscana reprezinta tot ceea ce Italia are mai frumos si mai bun.
Supele italiene sunt cu fidea, cu taitei, cu galuste, de peste sau cu legume, in functie de zona Italiei in care ne aflam.Stracciatella, care trebuie sa recunoasteti ca va duce cu gandul la ciocolata, e de fapt o supa de pui sau vita, la care se adauga oua batute si cascaval ras,  ingrosata uneori cu gris.
Nu trebuie sa uitam de deliciile gastronomice ce fac regiunea toscana celebra in intreaga lume. Vinurile sale rosii ( Chianti Classico, Brunello di Montalcino), branzeturile Pecorino precum si mezelurile traditionale locale (din carne de mistret) fac din bucataria toscana una simpla insa foarte apreciata si gustoasa.
Supa aceasta este plina de aromeee, minunata, numai buna de servit...




Avem NEVOIE de :

300 g carnati proaspeti (picanti)
7 cartofi
3 fire ceapa verde
1 lingura unt
4 catei usturoi
100 g spanac
4 linguri smantana
2 l supa carne( a mea a fost congelata)
zeama de la o lamaie
oregano
cimbru
sare
piper




MOD de PREPARARE :


Carnatul proaspat se scoate din mat si se marunteste bine de tot. Se ia o oala, se pun doua linguri de ulei si o lingura unt,se infierbanta. Se adauga carnatul bine zdrobit si se prajeste pana isi schimba culoarea, amestecand intr-una sa nu se prinda de fundul oalei.
Punem peste carnatul prajit ceapa tocata si 3-4 catei de usturoi bine pisati.
Se prajesc putin ,doar pana devine ceapa sticloasa dupa care se adauga supa de pui, apa cat mai e nevoie, cartofii curatati de coaja si taiati cuburi ,cimbru, oregano,1/2 rosie taiata cuburi( optional), sare si piper daca mai este cazul.
Lasam sa fiarba legumele.





La sfarsit, cand toate sunt fierte adaugam 2-4 linguri smantana si zeama de la o lamaie, dupa gust, plus vreo doua polonice de supa fierbinte, omogenizam si rasturnam peste supa sub care am stins focul.
Acum supa este gata si se poate servi.

Se serveste calda cu cascaval ras deasupra si cu frunze de patrunjel verde, proaspat tocate.





Cine doreste, poate servi alaturi de un ardei iute.
Pofta mare sa aveti !

8 comentarii:

  1. Lia Maria Grozi

    Pune tacâmuri si o farfurie ,vin la masa !

    RăspundețiȘtergere
  2. Iancu Lubita

    Mmmm,trebuie sa vad cum se face ca tare bine arata!!
    Îmi place.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lulu nici nu m-am gandit ca va fi atat de buna...si am facut putina !!!

      Ștergere
  3. Aaaaa vad ca ai ajuns si in Italia!!! bravo,buna supica,trebuie incercata dar dupa ce ma eliberez cu treburile mele!!
    pup si o duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincera sa fiu nici nu m-am gandit ca va fi chiar asa de buna !
      Cu siguranta am sa o mai fac de multe ori.....
      Te tzuc cu drag si duminica senina sa ai Lulu !

      Ștergere