O reteta foarte simpla, rapida, pe care o puteti face cu orice fruct doriti.Gustul bun al dulceții și frăgezimea blatului, numai când te gândești îți lasă gura apă.
Caisele cu gustul lor dulce-acrisor (mmm… gustul lor imi revine in minte doar scriind aceste randuri) zic eu ca sunt tare nimerite pentru aceste briose delicioase si sunt cu adevarat o incantare pentru papilele noastre gustative.
Piersicile pot fi proaspete cât și din compot.
Sunt ideale pentru micul dejun, cu un pahar de lapte caldut.
Voiam niste briose buuuune de tot, pufoase( spongioase) , fara grasime si Victor Partan le-a facut..calde si aromate, gustoase de ti se topeau in gura.
Asa ca m-am apucat de lucru.Multumesc Victoras !
Avem NEVOIE de :
500 g faina
2 oua
400 ml lapte
250 g zahar
1 praf de copt cu sofran
coaja de lamaie
dulceata de caise
2 piersici
menta
putina sare
MOD de PREPARARE :
Intr-un bol mai mare ,amestecam faina cu praful de copt cu zaharul si coaja de lamaie.
In alt bol amestecam ouale cu laptele si sarea.
Omogenizam cele doua compozitii , avand grija sa nu se faca cocoloase.
Intr-o tava cu forme de briose , punem hartiile de briose , unse cu putin unt si cu ajutorul unei linguri punem aluat atat cat sa fie jumatate umplute formele.
Punem cate o lingurita de dulceata e caise in fiecare forma , apoi completam cu inca putina coca.
Piersicile le taiem cubulete si le punem deasupra, in fiecare forma.
Cuptorul a fost dinainte incalzit la 180 de grade si pentru aproximativ 25 de minute , dam tava la cuptor sa se coaca briosele.
Dupa trecerea timpului, cind briosele s-au rumenit putin, facem proba cu scobitoarea.
Daca ele sunt coapte, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca in forma.
Nu veti avea rabare sa se raceasca de tot , cu siguranta.
Sunt atat de buneeeee...ca nu te poti opri sa nu le mananci....
Gustul bun al dulceții și frăgezimea blatului, numai când te gândești, îți lasă gura apă.
Pofta mare sa aveti !
multumim mult de reteta,arata superb bine <3
RăspundețiȘtergereSunt tare bune si se fac asa de repede...precum dispar in farfurie ...!
ȘtergereTania Kiswani
RăspundețiȘtergereVreau si eu una Sidy..! arata minunat..!
Cu mare drag Tania scumpa !
Ștergere
RăspundețiȘtergereLia Maria Grozi
Vai ce bune sunt 😋Imi place ·
Ti-am pus deoparte doua, Lia draga !
ȘtergereAdi Sterian
RăspundețiȘtergereMmmm ...vin si eu .Îmi place ·
Melania Parus
Mmmm ce fain arata .Îmi place ·
Maria Silvesan
Delicioase!Îmi place ·
Margareta Cismasiu
Minunate!Îmi place
Asa este dragii mei ! Sunt tare gustoase...
ȘtergereNadia Somesan
RăspundețiȘtergereImi trimiti si mie una?
Îmi place ·
Imediat vine curierul sa-ti duca pachetul....
ȘtergereBumbut Doina
RăspundețiȘtergereAdor briosele inca de pe vremea cand erau 85 de bani (1960) dar astea sunt delicioase
Îmi place ·
Da Doina, asa este si sunt atat de...spongioase !
ȘtergereTeodora Plesiu
RăspundețiȘtergereCred ca sunt tare gustoase, o sa încerc si eu rețeta, Cătălina mea adora brioșele.Îmi place.
Teo te rog sa-mi spui si mie parerea Catalinei tale...!
ȘtergereAm descoperit aceasta reteta a ta, de briosele - pufosele si cum primisem de la mama un borcan cu dulceata de caise, nu am rezistat tentatiei !
RăspundețiȘtergereAu iesit exact asa cum le-ai descris: fragede si parfumate ! Au umplut bucataria de zambete ca niste obrajiori bucalati de copilas !
Multumesc Sidy pentru reteta asta super delicioasa !