Sanatoasa, mai ales ca este servita cu un mix de legume: varza de Bruxelles, baby carote si cartofi natur.
Avem NEVOIE de :
1 kg pulpa e porc
250 g ficatei de porc
200 g spanac fiert
150 g baby carote( morcovi mici)
1 ardei kapia
4-5 cartofi
2-3 catei usturoi
150 ml vin alb
100 g unt
2 linguri ulei aromatizat
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, filetam pulpa cat mai subtire posibil, pina obtinem o fasie subtire de 05-07 cm.Eu am obtinut 4 fileuri, au fost prea lungim asa ca le-am taiat.
Le-am pus intre doua folii de plastic si le-am batut cu ciocanul de snitel, incercand sa obtin aceeasi grosime peste tot, apoi le-am asezonat si le-am dat la rece pina cand am preparat umplutura.
Ficateii curatati si taiati in doua ii prajim putin intr-o lingura de unt si una cu ulei.Ii rumenim pe ambele parti.
Morcoveii ii fierbem in apa cu sare, apoi cu o spumiera ii scoatem din apa.
Spenacul fiert si tocat marunt , il tragem la tigaie cu usturoiul presat ,in putin unt si il asezonam.
Luam o bucata de carne de la frigider, pinem pe ea doua linguri de spanac pe care il intindem in mod egal pe suprafata ruladei.
Asezam la un capat al ruladei ficateii prajiti, un tand de baby-carote si fasii de ardei kapia, apoi rulam cu grija carnea si o asezam intr-o tava unsa putin cu unt.
Proceam la fel cu toate ruladele , iar cand sunt gata , presaram deasupra lor Texas BBQ RUB amestec de condimente cu boia afumata ,de la Kotany.
Dam tava la cuptorul inainte incalzit la 200 de grade , sa se rumeneasca ruladele, iar dupa 15 minute, reducem focul la 160 de grade, pina ruladele sunt gata.
Intre timp preparam garnitura, fierbem verzele de Bruxelles taiate in doua si restul de morcovi, in apa cu sare. La fel procedam si cu cartofii pe care i-am taiat cubulete.
Cand sunt gata fierte legumele, le tragem la tigaie in unt.
Ruladele sunt coapte, le putem portiona , taindu-le oblic.
Le servim alaturi de mix-ul de legume si o salata sau castraveti murati.
Se poate servi calda si langa o garnitura de cartofi natur ,piure sau orez sau se poate servi rece ,taind ruloul in fasii late de 1cm ,care se asezoneaza pe platouri.
Pofta mare sa aveti !
o reteta absolut delicioasa pe care imi doresc sa o incerc si eu ,multumim mult Sid <3
RăspundețiȘtergereMultumesc si eu draga Brindusa si daca o faci, te rog frumos sa imi spui daca vi-a placut...
ȘtergereComment de pe Facebook :
RăspundețiȘtergereMadalina Stoian
Vai ce pofta am,arata super...Îmi place
Si noua ne-a placut mult....!
ȘtergereTom Vivi
RăspundețiȘtergereFrumoasa prezentare , felicitari !!!
Îmi place ·
Multumesc frumos !
ȘtergereEliana Boghici Rotaru
RăspundețiȘtergereMinunat, ca de obicei!
Îmi place .
Multumesc tare mult Eliana !
Ștergere
RăspundețiȘtergereMaria Sfara
Ce bine arata ! Mi-ai facut pofta ! Am sa incerc sa fac si eu ! Îmi place ·
Gabi...daca o faci , te rog sa-mi spui aca vi-a placut !
ȘtergereLa ce ingrediente ai folosit tare buna trebuie sa mai fie!
RăspundețiȘtergereTare mult ne-a placut noua !
ȘtergereEva Dzsurzs Sabau
RăspundețiȘtergereNiciodata nu mi-a reusit prea bine varza de Bruxelles. Exista vreun secret?
Îmi place ·
RăspundețiȘtergereEu asa o fac : indepartez 2-3 frunzulite de deasupra, scot cotorul acela mic si le fierb la aburi. Le tai in doua si le trag apoi la tigaie in putin unt ( asezonate)Sunt tare bune...noua ne plac mult. Daca doriti puteti sa le puneti cateva capere...merg de minune.