Am avut un pui de casa ,de la tara( gustul lui n-are nicio legatura cu ce se gaseste in hypermarket-uri. Pur si simplu, nu are ! ) , pe care am facut o minunatie de supa.Si am ramas cu puiul fiert de jumatate...
Oare ce sa fac cu el, cum sa-l pregatesc ?Si m-am hotarat...il fac friptura.
Cum adica friptura fiarta? Asa bine...
Este o friptura frageda, aromata, care se pregateste foarte, foarte simplu, intr-o cratita, pe aragaz sau daca doriti, in cuptor.
De fapt ,am gasit aceasta reteta la Cristina Pana care este gaza provocarii Weekend cu spor( in aceasta luna), initiata de - Stefania Anastasiu
Categoriile din care trebuia sa alegem ceva pentru probat , sunt urmatoarele:
1. Ciorbe ,borsuri ,supe : http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/search/label/ciorbe%20borsuri%20supe
2. Fripturi: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/search/label/fripturi
3. Desert : http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/search/label/desert
Eu m-am oprit la fripturi( in cele mai bune "legume")si am ales aceasta reteta.Oleaca am modificat ceva, dar...sper sa nu primesc bataie.
Avem NEVOIE de :
1 pui de casa fiert ( fara piept a fost al meu)
6-7 catei usturoi
1-2 frunze dafin( daca e mai mare ajunge una)
200 ml supa pui
1 conserva rosii cuburi SunFood
2 linguri ulei
frunze patrunjel verde
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Puiul fiert il taiem in bucati si il punem intr-un vas cu usturoiul presat, deasupra.
Adaugam supa de pui si rosiile taiate cuburi, cu sos cu tot.
Punem foile de dafin si asezonam.
Daca doriti, asa cum a facut si Cristina, dati vasul la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pentru 30-40 de minute.
Dar pentru ca al meu a fost deja fiert pe jumatate, am asezat vasul pe ochiul de aragaz pentru 25 de minute si a fost de ajuns.
Cand carnea este bine patrunsa , stingem focul si presaram deasupra patrunjel verde , proaspat tocat.
Drept garnitura, eu am ales niste taitei lati, de casa, pe care i-am fiert 6-8 minute.
Veti obtine o mancare savuroasa , pentru familia dumneavoastra.
Pofta mare sa aveti !
Iuliana Tarnoveanu
RăspundețiȘtergereVreau si eu-arata prea bine......!
Îmi place ·
Cu mare drag Iuliana , te astept la o portie...
ȘtergereGatesc Cu SunFood
RăspundețiȘtergereCina perfecta ! O bogatie de arome !
Multumim mult, Sidonia !
Îmi place ·..
Nici nu m-am gandit ca va fi asa de gustoasa....!
Ștergere:D Tocmai asta aveam si eun in plan ;D Gand la gand cu bucurie ;)
RăspundețiȘtergereNici o problema Crisule drag, ca doar si altele au facut-o !
Ștergere