Pagini

duminică, 8 noiembrie 2015

Ciorba de brînză cu carnați

Ciorba este un preparat care reprezinta in unele regiuni ,elementul esential al meniului pentru masa de pranz. Nici la noi acasa aceasta nu lipseste in nici o zi.
Ciorbele au un rol calmant asupra nervilor stomacului, inlocuiesc pierderile de lichid din organism si prin continutul lor bogat, sunt foarte hranitoare si stimuleaza sucul gastric , ajutand digestia.
In traditia culinara romaneasca , ciorba se obtine prin acrirea supei cu bors, zeama de varza murata,zeama de lamaie , otet, corcoduse ,etc…
Aceasta substanta acra se va pune numai dupa ce s-a fiert bine zarzavatul, pentru ca acesta sa nu se intareasca.
Si pentru ca Hochland a lansat de curind branza tartinabila Tartino #buzztartino , m-am gandit sa fac o ciorba buna cu aceasta branza delicioasa.Pentru aceasta trebuie sa multumesc +BUZZ Store  si  Bucuria gustului , ca au facut posibil acest lucru.






Avem NEVOIE de :

200 g carnati afumat
100 g branza tartinabila Tartino cu spanac
1 morcov
1/2 ardei gras rosu
1/2 arei gras verde
1 ceapa
3 catei usturoi
1 lingura hrean ras
zeama de la o lamaie
2 linguri ulei
1 lingura faina
200 ml smantana
1-2 oua fierte tare
patrunjel verde
sare
piper







MOD de PREPARARE :


Curatam morcovul si il radem pe razatoarea cu gauri mari.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Ardeii ii taiem cubulete mici.
Carnatul il feliem subtire.
Intr-o oala punem uleiul sa se infierbante si apoi tragem in ulei ceapa, morcovul si ardeii pina cand legumele se inmoaie.






Adaugam rondelele de carnati si usturoil presat , apoi aaugam cam 4 l de apa( sau supa, aca aveti).
Lasam sa fiarba, la foc domol, cam 30 de minute, pina cand toate legumele sunt patrunse.




Punem ouale la fiert in apa cu sare, cam 8 minute, apoi le trecem un minut in apa rece , apoi le decojim si le taiem feliute.
Intr-un bol amestecam smantana, zeama de lamaie, brinza tartinabila, hreanul, faina si patrunjelul verde tocat.Amestecam pina se omogenizeaza, apoi adaugam 1-2 polonice de ciorba fierbinte si amestecam



.



Rasturnam apoi compozitia in ciorba, asezonam si lasam sa dea un clocot, dupa care stingem focul sub ciorba.






Servim ciorba in boluri, cu feliute de ou fiert deasupra si ardei iute, linga.Are un gust minunat e la branzica , ou fiert si carnatul afumat.
Pofta mare sa aveti !




12 comentarii:

  1. Am mancat ceva asemanator in Polonia, dar reteta ta pare mult mai buna, trebuie s-o incerc!

    RăspundețiȘtergere

  2. Eliana Boghici Rotaru

    Suna nou si interesant si combinatia e mortala!
    Daca mai citesc o data reteta, ma apuc sa fac...
    Pupam, doamna Sidy! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

  3. Ionelia Ionescu

    Eu am avut "onoarea" a gust din felurile tale de mancare si am fost de fiecare data super incantata !!! Inca un fel de mancare gatit de draga mea Sidy apetisant si gatit cu multa dragoste !Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  4. Margareta Cismasiu

    Buna rau! Îmi place ...



    Angela Si Stefan Aroxandi

    Ce bine arata, imi place !

    RăspundețiȘtergere


  5. Serban Lucian

    Arata bine si este delicioasa !


    Silvesan Dorin

    Mi se face pofta.Foarte bine arata!


    Carolina Orza

    Esti o bucatareasa pe cinste , draga Sidy !

    RăspundețiȘtergere