Pagini

miercuri, 11 noiembrie 2015

Supa crema de naut cu rosii

Urmeaza sa intram in Postul Craciunului, cat de curand, asa ca va trebui sa pregatim mincaruri de post delicioase.
Si pentru ca prietenii de la Digi24 Oradea mi-au lansat o provocare, azi am pregatit o supa crema de naut si rosii.
Cele mai delicioase ingrediente de toamna pot fi transformate usor in supe perfecte pentru zilele racoroase de toamna, iar supele crema iti rasfata toate simturile.Sunt ideale pentru trecerea la sezonul rece,pentru ca ele iti intaresc sistemul imunitar si te ajuta sa te adaptezi la noile temperaturi.
Supele crema sunt gustoase şi hrănitoare, pline de vitamine şi sărace în calorii, pentru ca marea majoritate sunt facute in legume...



Aici aveti filmuletul http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Oradea/Stiri/Post+modern+Vanzarea+prajiturilor+raw+vegane+creste+cu+40+in+ace

Avem NEVOIE de :


1 conserva naut Sun Food
1/2 conserva rosii cuburi Sun Food
1 morcov
1/2 telina
1 cartof
1 ceapa
3 catei usturoi
2 linguri pasta de gogosari
1 lingura hrean ras
1 lingurita ulei de masline cu trufe
1/2 lingurita seminte de chimen
1/2 lingurita seminte ienibahar






MOD de PREPARARE :


Curatam ceapa, morcovul,telina, cartoful si usturoiul.
Toate legumele curatate , mai putin ceapa, le taiem cuburi.Ceapa  si usturoiul le punem intreagi.
Intr-o oala punem morcovul, telina, ceapa si usturoiul la fiert in apa cu sare.Adaugam atata apa , incat sa acopere legumele.



Acoperim si lasam la foc mediu sa fiarba legumele, cam 15 minute.
Desfacem conservele si dupa ce legumele sunt fierte, adaugam nautul prefiert si rosiile cuburi, cu sos cu tot.Asezonam si lasam sa mai dea cateva clocote.




Cind sunt gata fierte toate, stingem focul sub supa.
Daca vi se pare ca este prea multa zeama in supa, o rasturnam intr-un vas si o punem deoparte.
Cu ajutorul unui mixer vertical blender-uim legumele si daca mai este necesar, mai adaugam zeama, pina obtinem consistenta dorita.
Am presarat deasupra niste bilute( crutoane) si am ornat supa crema.

PS. Sper sa nu va suparati prea tare pe calitatea pozelor, dar s-a filmat....Revin curind cu clipul !GATA ...l-am postat.
Pofta mare sa aveti ! Este delicioasa ...



13 comentarii:

  1. Elena Olariu

    Ah, ce mi--a placut! In veci nu fac eu asa ceva, ca imi iese pe dos, dar mi-a placut ca te-am vazut. Bravo, chef Sidy!

    RăspundețiȘtergere

  2. Ionelia Ionescu

    Emotionata si mult prea scurta prezentarea . ! Vin sa mananc bunatatea facuta de tine !

    RăspundețiȘtergere
  3. Liliana Mititelu

    Te-am vazut, te-am placut ! Ce ramane de facut? Sa-ti urmam sfatul si indicatiile culinare !

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Dorina Morna

      Unde se poate manca asa ceva ?Intr-un local pe care nu il stiu ?Îmi place ...

      Ștergere
    2. Acasa la mine Dorina Morna, eu am facut-o...ai citit reteta ?

      Ștergere
  5. Toncean Valer

    Naut ? Nu cred ca o sa-mi placa...asa am spus la inceput, dar m-am inselat. A fost delicioasa !Îmi place ...

    RăspundețiȘtergere