Mi-as fi dorit de Craciun o salata usoara din legume mai mult, fara prea multa maioneza si am gasit pe net ceva ce m-a atras mult si nu va povestesc cat a fost de gustoasa si savuroasa...
Am gasit ca aceasta reteta se prepara de Craciun, in vestul Europei , este asemanatoare salatei boeuf, dar este mult mai usoara, digestibila, fara asa multa maioneza.
Vi-o recomand cu mare drag, sigur nu veti regreta.
Avem NEVOIE de :
Cantitatile sunt in functie de cata salata doriti sa faceti.
1 piept fiert de fazan
muschi tiganesc
cartofi fierti
morcovi fierti( din supa de fazan)
oua fierte
3 felii cascaval feliat
castraveti murati
gogosar murat
ciupercute mici fierte
ardei gras rosu
rodie
salata verde creata
sare de mare iodata Kamis
2 linguri maioneza( facuta in casa)
ceapa verde
MOD de PREPARARE :
Ouale, morcovii, cartofii si muraturile le taiem cubulete mici.
Pieptul de fazan( poate fi si de pui, dar eu am facut o supa de fazan si mi-a ramas pieptul si morcovii de la ea) si muschiul tiganesc se taie fasii iar ciupercutele rondele. Daca sunt mai mari, le taiati marunt.
Ceapa verde o tocam marunt cu codite cu tot, pe care le punem separat.
Scoatem semintele de rodie.
Pe platoul de servire punem cateva frunze de salata verde creata( dupa ce am spalat-o si am scurs-o bine de apa) iar in mijloc distribuim stratul de cubulete de cartofi.
Nu stiu cu ce taiati voi zarzavatul pentru salata boeuf, dar eu il tai cu o sita pentru prajit chiftelute sau cartofi, dupa cum vedeti in imagine :
Peste stratul de cartofi pe care l-am sarat si piperat , punem un strat de morcovi taiati cubulete.
Vom face apoi cateva locasuri in care vom aseza , mai tarziu, "lumanarile" .
Amestecam maioneza cu partea alba de la ceapa, asezonam daca este necesar, apoi asezam al treilea strat al salatei.Va fi singura maioneza in salata. Atat !
Carnea in pieptul e fazan si muchiul tiganesc le presaram acum peste stratul cu maioneza, formand al patrulea strat.Muraturile le punem tot acum peste partea carnoasa.
Feliile de cascaval le ungem cu putina maioneza, le rulam cu grija sa nu se rupa si avem astfel "lumanarile " iar in mijloc le punem cate o feliuta de ardei gras rosu care va fi "flacara" lumanarilor.
Asezam " lumanarile" in locasul lor , in jurul lor punem putina salata verde creata, apoi cozile tocate de ceapa verde.
Ciupecile urmeaza; o parte le punem pe marginea de jos a salatei( ornam salata cu ele) si o parte le punem deasupra salatei.
Presaram apoi bobitele(semintele) de rodie.
Si astfel obtineti o delicioasa salata, foarte aspectuoasa si mult mai sanatoasa.
Incercati-o si sigur nu veti regreta.
Pofta mare sa aveti !
Interesanta salata ta!
RăspundețiȘtergereSi foarte gustoasa draga Vanda...
RăspundețiȘtergereArată foarte bine pe platou ��, conține doar alimente ușoare si sănătoase �� bravo !
RăspundețiȘtergereAm sa o încerc si eu �� îmi place !
Ai sa fii incantata Lia draga !
ȘtergereSigur are sa va placa...
Foarte faina salata de Adevent! Multumim Sidi! Dar, m-ai cucerit cu ideea de a taia morcovii cu sita, am retinut ideea ;)
RăspundețiȘtergereMa gandeam eu ca am sa fac cuiva o bucurie !Ca e mult mai simplu asa si mai rapid.
ȘtergereSanda Suciu Ex Surtea
RăspundețiȘtergereAm citit-o. Minunata. Pacat ca nu am stiut de ea chiar de advent. O voi face, dar cu 4 lumanari , exact cat e adventul. Poate voi face asa putina de gust-curiozitate. Multumesc si LA MULTI ANI !