Se fac asemanator ca si celelalte , doar ca au in compozitie chimen, care le da un gust deosebit, dar bun de tot.
Avem NEVOIE de :
1 varza rosie
150 g orez
1 kg carne tocata
1 ceapa
marar
cimbru
1/2 l bulion facut in casa
150 g bacon( afumatura)
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Cotorul verzei rosii il scoatem si scufundam varza in apa clocotinda , sa o oparim. Frunzele ce se desprind spre exterior , le scoatem si le lasam la scurs. Dupa ce am scurs toate frunzele , le taiem nervurile.
Ceapa o curatam si o tocam marunt, apoi o punem intr-o craticioara cu putin ulei si o lasam la foc mic 2-3 minute pina se patrunde ceapa.
Adaugam apoi orezulpentru alte 2-3 minute si luam vasul de pe foc.
Amestecam compozitia impreuna cu carnea tocata, chimenul macinat si asezonam.
Asezam o foaie de varza pe palma, punem cate o lingura din compozitia de carne si rulam frunza ,apoi introducem inauntru capetele ramase libere, ale frunzei, astfel incat sa nu iasa umplatura, la fierbere.
Frunzele ramase se ruleaza si se taie subtire ca fideaua.
Dupa ce am umplut toate sarmalele, punem intr-un vas cimbrul, putina afumatura pentru gust ( optional) si niste fasii din varza tocata.
Aranjam toate sarmalele in vas.
Deasupra punem varza taiata fideluta, acoperim sarmalele cu apa si le lasam sa fiarba la foc domol, cam o ora ,pina sunt toate fierte.
Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam bulionul care va acri sarmalele.
Servim sarmalele fierte alaturi de o lingura cu smantana.
Pofta mare sa aveti !
Cine are curajul sa spuna ca nu sunt delicioase ???
Sunt minunate, credeti-ma...
Super idee! ;) Mulțumim! P.S. Vasul de yena, direct pe flacără????? Sau e plită cu inducție????
RăspundețiȘtergereE plita cu inductie Crisule !Dar...am topit zahar in cantitate mai mica , in vasul yena, pe aragazul cu flacara , la foc mic !
ȘtergereLarisa Matriuc
RăspundețiȘtergereTare interesant...N-am facut niciodată !Imi place.
Incearca Larisa, sigur nu vei regreta !
ȘtergereArata asa de bine ca te-as chema si la mine sa ma inveti sa fac sarmale. Maica-mea mereu zice ca ale mele nu-s bune si prefera sa-i comand de la un restaurant cu catering.
RăspundețiȘtergereHai sa facem altfel Oana draga....
ȘtergerePina eu imi termin toate treburile pe aici, tu te urci pe tren , iar eu te astept cu mare drag la degustare !
Ce zici ?
Petrecem de Revelion impreuna !
Acuma am pus si eu in oala 11 sarmale din vz.rosie, 5 ardei si 4 tubulete de praz umplute. Dar. nu stiu 'oi fi eu mai natanga, ca am citit mai multe retete de sarmale cu vz.rosie si niciunde nu spune ca se lucreaza mai greu ca cele cu vz.alba sau murata. Eu am oparit vz, dar cred ca trebuia sa o fierb. ..Foile au fost f. tari, crete, unele mi-au pleznit. Asa ca pe cateva le-am legat cu ata. Sa vaz amu ce-o iesi...Le-am pus in oala Slow cooker sa am liniste.La 20,45 is gata. Revin cu deznodamantul. Pupici.
RăspundețiȘtergereEsti tu o dulce si o scumpa Sanda !
ȘtergereIntr-adevar se lucreaza mai greu cu aceasta varza dar...cred ca depinde si de varza. Eu doar am oparit-o oleaca....
Te tzuc !