Pagini

marți, 29 decembrie 2015

Tort cu piersici si mascarpone

Un tort delicios in care se combina perfect piersicile cu mascarpone, un adevarat rasfat.
Este foarte gustos, nu este foarte dulce dar...dispare foarte repede din farfurii...!
Din pacate nu am dispus de prea mult timp pentru preparatele mele de Craciun, asa ca trebuia sa fac ceva bun, dar repede.
Si tare mi-a placut ce mi-a iesit.




Avem NEVOIE de :

22 piscoturi Savoiardi
800 ml conserva piersici SunFood
750 g mascarpone
100 g zahar pudra
2 pliculete gelatina





MOD de PREPARARE :


Conform instructiunilor de pe pliculete,inmuiem gelatina in sucul de piersici bine scurse.
Piersicile le punem la scurs intr-o sita.
Cand sunt bine scurse le maruntim.





Crema mascarpone o rasturnam intr-un bol incapator si o mixam cu zaharul pudra. Cand zaharul s-a topit aaugam in compozitie piersicile tocate, amestecam cu grija, apoi adaugam gelatina racita putin si amestecam in nou sa se omogenizeze.






Intr-o forma de tort cu marginea detasabila, aezam o folie de plastic, pe margini punem una linga alta piscoturile( taiem putin din ele, daca sunt prea lungi).
Crema obtinuta o rasturnam in mijloc si apoi o nivelam cu o spatula.





Dam tortul la rece pentru cateva ore sau cel mai bine, il lasam in frigier de seara pina dimineata.
A doua zi scoatem inelul de la forma de tort si inlaturam folia, apoi ornam tortul dupa preferinta.







Este un tort savuros si racoros, care se digera rapid si merge de minune acum de sarbatori , cu atatea mancaruri grele.





Pofta mare sa aveti la el !

7 comentarii: