Pagini

luni, 4 ianuarie 2016

Ciorba de oase de porc cu varza acra

Durerea de cap şi ameţeala ( mahmureala)cu care te trezeşti după o noapte de petrecere, pot dispărea cu ajutorul unor remedii naturale.Cel mai la îndemână leac este zeama de varză,cunoscută în zona noastra sub numele de moare,pentru ca grăbeste eliminarea alcoolului din organism.
Bătrânii spun că ciorba acrita cu moare este cel mai bun remediu.
Fiti siguri ca noi nu am facut excese in noaptea dintre ani, dar dupa mancarurile avute, serios ca merge o asemenea ciorba acra.





Avem NEVOIE de :

700 g oase porc cu carne pe ele
400 g varza acra
2 morcovi
2 raacini patrunjel
telina
3-4 catei usturoi
1 ceapa
marar verde
patrunjel verde
sare
piper





MOD de PREPARARE :



Spălăm bine oasele de porc în apă rece şi le porţionăm printre vertebre. Le punem la fiert, într-o oală, cu 4- 5 litri de apă şi putina sare ,spumuim bine cand aceasta apare deasupra.

Varza este tăiata fideluţă ,ţelina, patrunjelul şi morcovii ii dam pe o răzătoare , ceapa o curatam si o lasam intreaga.Curatam si usturoiul.





Călim puţin,morcovii în 2-3 linguri de ulei ,pina uleiul capata o culoare frumoasa portocalie.




Când carnea este aproape fiartă adăugăm varza tocată si legumele calite şi mai lăsăm 15-20 de minute să fiarbă, adaugam după preferinţă piper macinat şi sare.





La final, oprim focul, aromăm cu pătrunjel si marar verde tocat fin, punem capacul pe oală şi lăsăm 10 minute să se odihnească.
Oasele de porc se scot din oală,le lăsam să se răcească şi le curăţam de carne, pe care o adaugam la ciorba, in oala.




Servim ciorba alaturi de ardei iute.Cine doreste poate pune si o lingura cu smantana.
Pofta mare sa aveti !

10 comentarii: