Pagini

miercuri, 6 ianuarie 2016

Salata de scoici

 Scoicile se găsesc atât în râuri, lacuri, cât și în mări și oceane.Ca toate moluștele, scoicile au corpul moale, dar sunt dotate cu o manta, în care se produc substanțele din care se for -mează cochilia.
În limba română, termenul „scoică” provine din cuvântul „skolika” din slavă, care înseamnă „coajă”.
Scoicile sunt benefice organismului datorită faptului că sunt sărace în grăsimi şi bogate în minerale ,ele  au aproximativ acelaşi conţinut de proteine precum carnea de pui, dar mai puţine grăsimi. De fapt există diferenţe majore în profilul nutriţional al scoicilor faţă de carnea de pui. Scoicile conţin în mod semnificativ mai multe vitamine si minerale decât carnea de pui.




Avem NEVOIE de :

1 conserva scoici in saramura
2 linguri maioneza de casa
3-4 linguri iaurt
3 catei usturoi
patrunjel verde






MOD de PREPARARE :

Intr-un bol mai maricel amestecam maioneza, iaurtul, usturoiul presat si patrunjelul verde tocat.
Amestecam bine sa se omogenizeze toate componentele.






Ciupercile le scoatem in conserva, le stoarcem bine, le curatam( daca e cazul)si le taiem fasii.
Apoi le amestecam impreuna cu sosul mai sus descris.






Amestecam bine de tot, daca e cazul asezonam si ornam salata.





Pofta mare sa aveti la o salata delicioasa si sanatoasa !

10 comentarii:

  1. Mai am o jumatate de punga cu scoici,voi face si eu sa-i vad gustul,da asemenea conserve pe la noi nu am vazut
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand am fost la "pescuit" numai din astea am gasit Lulu ! La Auchan..

      Ștergere
  2. Vionica Zota

    Eu nu vad,nici o scoica,A trecut,cumva,intamplator,Vali ,prin bucatarie.? Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  3. Relu Breaz

    Daca era buna,o manca Valer,nu ne faceai pofta degeaba!
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  4. Lia Maria Grozi

    Yumii , trebue sa fie tare buna...Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  5. Iancu Lubita

    Mmmm,trebuie sa vad!Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere