Salata de vinete fara maioneza, trebuie sa recunosc ca fac mai rar, dar pentru ca luna aceasta draga mea Lulu a fost gazda provocarii la Weekend cu spor, m-am hotarat sa-i urmez reteta asa cum a descris-o ea. Aproape...
Salata de icre o faceam de obicei cu cartof fiert, dar de data aceasta am reusit sa simt adevaratul gust al icrelor, pentru ca am facut-o fara nimic altceva ca intaritor( cartof, gris, piine, etc), doar cu ulei si zeama de lamaie.Si nu regret, credeti-ma.
Pentru aceasta ii multumesc mult de tot lui Lulu si va invit sa-i vizitati blogul cat mai des , pentru ca are foarte multe retete simple sau mai complicate , pe care fiecare gospodina le poate face.
- pentru salata de vinete :
vinete( congelate dar pot fi si proaspete)
ceapa
ulei
zeama de lamaie
sare
paine
- pentru salata de icre :
100 g icre de crap
zeama de la o lamaie
ulei
o ceapa
60 ml apa minerala rece(sifon)
bagheta
MOD de PREPARARE :
Pentru salata de vinete scoatem pachetul de vinete din congelator de seara,le punem intr-o sita sa se scurga bine, iar dimineata le punem intr-un castron si adaugam putina sare si mixam.
Pentru a rezulta o salata de vinete alba, se infierbanta foarte bine uleiul,apoi freacam vinetele cu acest ulei clocotit.La sfarsit adaugam zeama de lamaie in salata si mixam din nou.
Veti observa rezultatul, niste vinete albe si pufoase.
Toacam ceapa curatata foarte marunt si o amestecam in salata.
Feliile de paine se decupeaza cu ce forma dorim ,le punem pe gratar cateva minute, pe fiecare parte, sa se rumeneasca frumos, la foc mic.
Pe fiecare forma decupata punem salata de vinete iar deasupra cate o felie mica de rosie.
Toate feliile le punem pe un platou si le servim ornate cum ne place.
Pentru salata de icre incepem sa frecam(mixam) icrele puse intr-un bol ,cu zeama de lamaie si le mixam pana se albesc si incep sa creasca.
Adaugam ulei cate putin si la sfarsit cand au crescut suficient de mult, mai adaugam zeama de lamaie daca e nevoie .
Toacam ceapa foarte marunt si o amestecam la salata de icre, apoi potrivim gustul de sare daca mai este nevoie.
Bagheta se feliaza si le punem pe foc mic la rumenit, pe fiecare parte.
Pe fiecare felie se pune cu poshul salata de icre si o ornam dupa bunul plac.
Pofta mare sa aveti !
Dorina Topala
RăspundețiȘtergereSuperrr! Este o idee excelentă!Îmi place ·
Eu am fost incantata de rezultat...!
Ștergere
RăspundețiȘtergereFlorica Voichita
Multam fain Sidy, o sa incerc.Sa fi sanatoasa ca mult retete am invatat de la tine.Pupiuci.Îmi place !
Mult spor sa ai si multumesc !
ȘtergereTe tzuc !
Draga mea prietena,ma bucur tare mult ca ai trecut hotarul in Moldova si ai incercat aceste retete delicioase, care pentru tine a fost o noutate,asa cum ai spus si ma bucur ca ti-au placut pentru ca asta e cel mai important!
RăspundețiȘtergerePup cu drag si te mai astept!
Hai sa-ti spun un secret...azi am facut o noua portie de vinete !
Ștergere