Chisălița este o fiertură de fructe( la noi se face doar din prune),un amestec din care nu se mai alege nimic, terci.
Pentru cei care nu stiu, chisalita are o consistenta mai groasa in comparatie cu compotul clasic din prune si se poate prepara si din corcoduse.
Reteta o am de la bunica mea, cu ea ma răsfăţa când eram copil, se face foarte, foarte usor.....noua ne place foarte mult. Chisăliţa se serveste, pe la noi , cu carne rasol si piure de cartofi.
Avem NEVOIE de :
Prune( cantitatea o alegeti in functie de cata vreti sa faceti)
MOD de PREPARARE :
Prunele se spala si li se scot samburii.
Se dau prin masina de macinat apoi se pune pasta obtinuta la fiert, pe foc mic , invartind des , sa nu se prinda de fundul cratitei.
Daca prunele nu sunt destul de zemoase , se adauga putina apa.
Se lasa la fiert o ora jumatate.
Se baga pasta in borcane .
Pe fundul unei oale se pune un prosopel peste care punem borcanele, adaugam apa si lasam sa fiarba 15 minute din momentul cand da in clocot.
Lasam borcanele in apa calda pina se racesc, a doua zi. Apoi se pun in camara.
Pofta buna !
Ghita Si Elisabeta Gligor
RăspundețiȘtergereDa eu fac dar din prune rosii !!!Îmi place ·
Oricum e minunata ! Am vazut ca prin alte parti, se face si din alte fructe...
ȘtergereVasile Aanei
RăspundețiȘtergereBineinteles sefa...Îmi place !
Si cu ce se mananca ?
ȘtergereCa pe la noi ?
Aaaa chisalita ta e cu totul diferită de a noastră din Moldova,mai ales ca se mănâncă cu carne rasol! Sa fie un rasol (ciolan)mare de porc si cu aceasta chisalita,cred ca-i nebunie curată!
RăspundețiȘtergereMie imi spui ! E asa de gustoasa carnea rasol cu chisalita ,de numa-numa ! Incearca...
ȘtergereSI acum mai am de la taica-meu asa ceva... dar facuta la cuptor, ca sa nu fie nevoie sa o tot mesteci.
RăspundețiȘtergereIn cuptor...buna ideea Oana !
ȘtergereAndrei Lumi
RăspundețiȘtergerePe la noi se face doar din visine. Îmi place ·
Lumi...asta e de incercat ! Buuuuna tre' sa fie !
Ștergere