Aceasta friptura este un fel de pomana porcului, o tochitura aparte care se face afara in ceaun sau in cratita de tuci, pe aragaz, asa cum am facut si eu.
Este una dintre cele mai pregatite fripturi in tara noastra, nu se face greu si e foarte gustoasa...mai ales alaturi de mamaliguta si mujdei de usturoi.
Avem NEVOIE de :
1 kg carne porc
150 g untura porc
150 ml vin alb
2 catei usturoi
1 plic Vegeta Grill lichid pentru marinare
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Carnea se taie in bucati potrivit de mici, se amesteca cu Vegeta Grill si se da la rece macar pentru 30 de minute, sa se marineze.
Se pune in ceaunul(tuci) in care am topit untura ,bucatile de carne ,se adauga putina apa si se sareaza.Fiertul se face la foc potrivit, pentru ca se pastreaza mai multa zeama in carne si ii va da savoare.
Adaugam vinul si lasam sa fiarba acoperit pina cand carnea se desface in fasii. Cand carnea fierbe in grasime si incepe sa se rumeneasca putem adauga 2 catei de usturoi, dati prin presa.
Sa nu uitati sa puneti la fiert mamaliga şi sa faceti mujdeiul de usturoi.
Cand serviti , deasupra radeti putina branza si presarati patrunjel verde proaspat tocat.
Aceasta reteta are multe calorii, de aceea, e bine sa alegem o carne cat mai slaba precum muschiuletul de porc sau pulpa.
Totusi, din cand in cand, merita sa ne bucuram de aceasta reteta de friptura de porc ,alaturi de toata familia.
Pofta mare sa aveti !
Tatiana Ursache
RăspundețiȘtergereSuuuper buna fripturica ,cu varza murata,cu mamaliga sau cum dorim fiecare...minunata! Îmi place ·
E tare buna cu orice garnitura care iti place...
ȘtergereIancu Lubita
RăspundețiȘtergereMmm ce buna e;eu am in listă un pui la ceaun! Pofta buna!!Îmi place ·
Bun, bun si puiul, dar poate mergi cu Costel la gradina si il faceti afara , in ceaun !
ȘtergereIancu Lubita
ȘtergereUite ca nu m-am gândit la aşa ceva! Îmi place ideea...
Genica Stetca
RăspundețiȘtergerePofta buna la asa bunatate !!! Îmi place .
Multumim frumos, la fel si voua va dorim !
Ștergere