sâmbătă, 12 noiembrie 2016

Rulouri din carne de ștruț cu legume si garnitura purple majesty - cartofi violeti

By In bucatarie la Sidy   Posted at  14:43   Preparate din carne de curcan 20 comments

Friptura de strut este una dintre cele mai gustoase fripturi. Inainte de a o prepara ,se presara cu sare si piper.
Ca urmare a continutului redus de grasimi poate rezulta o friptura oarecum uscata. A nu se confunda cu fragezimea carnii si retineti ca sarea si condimentele absorb umiditatea, asadar asezonati imediat dupa ce a fost despachetata.
Carnea de strut trebuie gatita la o temperatura cat mai mare pentru un timp cat mai scurt. O friptura de strut bine gatita trebuie sa fie un pic in sange, suculenta si frageda. Ideal este ca fileul de strut sa fie semi fript.
Daca este tinuta prea mult la foc carnea se va usca prea tare.
Cartofii  violeti - mov(purple majesty ) ,originari din Peru, sunt declarati cea mai sanatoasa leguma din lume.
Acesti cartofi violet - mov sunt din ce în ce mai cautati si datorita aspectului frumos , felului special in care arata preparatele.
Cartofii violet - mov sunt bogati în vitamina C, potasiu, calciu, fier, proteine, fibre ,carbohidrati dar si în antioxidanti.
Ei ajuta la scaderea tensiunii arteriale si pentru ca nu contin grasimi,pot fi consumati chiar si în dietele de slabire .
Datorita antioxidantilor puternici, cartofii violeti – mov ajuta la dezvoltarea si întarirea sistemului imunitar.




Avem NEVOIE de :

- pentru rulouri
700 g steak strut
3 linguri sos Worcestershire
2 linguri ulei de masline
2 catei usturoi
sare
piper
boia afumata

- pentru umplutura
1 morcov
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
6 fire ceapa verde
1 lingurita condimente englezesti

- pentru cartofii  purple majesty
500 g cartofi mov-violeti
sare
piper
2 linguri ulei masline
patrunjel verde tocat

- decor
5 oua prepelita - fierte
10-15 cepsoare murate
cascaval Ceddar
seminte rodie





MOD de PREPARARE :


Carnea o filetam subtire, cam de 5-7 mm, apoi fiecare feliuta o bagam pe rind, intr-o punga de nailon mai grosuta si o batem cu ciocanul de snitele, pe ambele parti.





Intr-o canita amestecam 2 linguri de ulei cu sosul Worcestershire, usturoiul presat si condimentele , iar cu o pensula ungem fiecare felie cu aceasta compozitie.
Punem carnea intr-un vas cu capac si o dam la rece pentru macar doua ore.




 Daca aveti timp, faceti cum am facut eu, o lasati de seara pina dimineata, la rece , la marinat.



Taiem legumele spalate si bine sterse sub forma de betisoare si le punem deoparte .



Intr-o tigaie punem doua linguri de ulei si punem pe rind legumele, sotandu-le cate 2-3 minute, apoi le scoatem pe un servetel absorbant si le asezonam.




La fiecare felie de carne de strut, punem in mijloc din legumele sotate, apoi rulam si fixam cu cate o scobitoare.
Procedam la fel cu celelalte felii de carne de strut.




Intre timp punem cartofii la fiert in apa cu sare si ii lasam sa fiarba, dar sa aveti grija , pentru ca acestia fierb mai repede decat cartofii obisnuiti.
Dupa ce sunt fierti ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite, punem pe ei putin ulei de masline si patrunjel verde tocat, ii amestecam de vreo doua ori si ii punem deoparte la cald , pina frigem rulourile.




Punem rulourile intr-o tigaie non-aderenta, cu foarte putin ulei si coacem rulourile pe toate partile.
Sa nu tineti prea mult la foc carnea , pentru ca se va usca prea tare si trebuie sa fie suculenta si frageda.



Dupa ce toate sunt gata, montam carnea si cartofii pe farfurii si ornam farfuriile cu felii de oua de prepelita, cepsoara , iar intre cartofi punem felite de cascaval Ceddar.
Presaram cateva seminte de rodie pe linga rulouri.
Servim rulourile cu salata de varza cu rosii.
Pofta mare sa aveti !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

20 de comentarii:

  1. O reteta regala si deosebit de sanatoasa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult ! Ai dreptate, carnea aceasta este foarte sanatoasa...

      Ștergere
  2. Petrescu Maria

    Arata de Master chef ! Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  3. Dincolo de reteta care precis este excelenta, te-as intreba de ce scrii ștruț in loc de struț. Prima data am crezut ca era greseala de tastatura, dar acum vad ca asa scrii tu. Banuiesc ca e o varianta provenita din germana?

    RăspundețiȘtergere
  4. Poinar Simina

    O prezentare imbecabila si un gust desavarsit! Va multumim pentru aceste minunate bucate! Imi place !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa va fie de bine dragii mei ! Va astept si alta data , cu bratele deschise...

      Ștergere
  5. Maria Elena Burdulea

    Sa va fie de bine, arata minunat! Sidy cartofi violeti nu am vazut decat pe net, in urma cu 6 sau 7 ani, dar nu am gasit in market. Felicitari pt specialitatile gatite! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  6. Terhes Atena Timeea - Ioana

    Mulțumim de rețetă, delicios ..ne mai lipsește struțul că se găsește cam greu .Doar în România expediază ? Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  7. Liliana Mihaita

    Carnea de strut, favorita familiei mele, dar nu si a mea ...Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pacat ca nu iti place, e foarte sanatoasa si la gust seamana cu vanatul...Liliana.

      Ștergere
  8. Monica Deiceanu

    Cred ca e buna tare, n-am gustat. Omleta din ou am mancat...
    Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  9. Lia Maria Grozi

    WAW 😯 ce simfonie de culori si ce preparat apetisant 😋 felicitări 👍 si sa va fie de bine 👍 Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.