In urma cu 4 ani Stefania Anastasiu - http://stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html - a initiat o provocare culinara mult indragita de mai multe bloggerite din acest grup numit Weekend cu spor.
In fiecare luna ,cineva inscris in grup ,este gazda provocarii, iar in aceasta luna a venit randul dragei mele Elena Bite http://leniass.blogspot.ro ,de la care am mai facut si alte retete.
Din ceea ce ne-a propus ea, am ales pentru inceput aceasta reteta ca si asa aveam ramase niste chiftelute coapte in cuptor si am zis sa le...reciclez.
Avem NEVOIE de
10-12 chiftelute coapte in cuptor
1 ceapa rosie mare
2 linguri maioneza
125 g iaurt grecesc
1 lingura mustar
3 linguri otet
sare
piper boabe
o foaie de dafin
MOD de PREPARARE
Curatam si taiem ceapa solzisori.Punem la fiert o cana mare cu apa, sare, piper boabe , foaia de dafin si otet.
Cand da in clocot adaugam ceapa taiata .Lasam sa fiarba pina se inmoaie ceapa si este bine patrunsa.
Intre timp amestecam mustarul cu iaurtul si maioneza, potrivim gustul de sare si piper .
Scoatem ceapa din apa, o lasam sa se scurga bine si o lasam sa se raceasca.
Sosul obtinut din maioneza si iaurt il amestecam bine cu chiftelutele, , ceapa si putin ardei kapia si verdeata adaugata de mine .
Potrivim gustul de sare sau acreala si ornam salata.
Este foarte gustoasa si merita facuta.
Pofta mare sa aveti !
0 comentarii: