O retetă simpla si foarte usor de preparat, foarte fragedă, apetisantă, aromată , care se topeste in gură.
Placinta aceasta trebuie făcută in cantitate dubla pentru că este un adevărat deliciu culinar care te ameteste cu mirosul parfumat, proaspăt si cuceritor.
Este pufoasă si peste 2 zile ... daca mai rămane !
Avem NEVOIE de
400 gr aluat de placinta Morarita
200 g unt topit
700 gr branza de vaci
2 oua mari
2 linguri cu varf de gris
80-100 gr zahar
1 plic zahar vanilat
100 gr stafide
esenta rom
coaja de lamaie
Intr-un bol punem la hidratat stafidele in apa calduta cu esenta de rom.
Intr-un alt vas amestecam umplutura, branza, ouale, zaharul, grisul, zaharul vanilat, coaja de lamaie . Amestecam bine. Untul ul topim la foc mic.
Intindem cate o foaie de placinta pe care o ungem cu unt topit, apoi a doua si deasupra a treia, unse toate. Intindem peste ea 1/4 din umplutura cu branza si rulam strans.
Procedem la fel cu toate foile de placinta, obtinem 4 strudele.
Intr-o tava punem rulourile de placinta unul linga altul si le ungem cu unt.
Apoi le dam la cuptorul incalzit la 160 de grade pina se rumeneste placinta deasupra.
Asta depinde de fiecare cuptor, poate sa dureze intre 40 si 60 de minute....
Dupa ce placinta s-a racit o putem portiona si o presaram cu zahar pudra deasupra.
Un ştrudel reuşit este atunci când nu mai ramane nimic in farfurie...
Pofta mare !
0 comentarii: