miercuri, 9 mai 2018

Stufat de miel

By In bucatarie la Sidy   Posted at  08:06   Preparate din carne de miel No comments


Stufatul este un fel de mâncare tradițională românească și moldovenească sub formă de tocană cu ceapă și usturoi, o mancare ideala pentru o masa in familie,atunci cand vrei sa ai ceva bun dar diferit,  sa oferi celor dragi tie.
Este foarte usor de facut si e savuroasa , cu nu prea multe ingrediente folosite si se poate face cu orice fel de carne preferati !
Imbinarea perfecta a gustului cepei si usturoiului verde cu fragezimea carnii de miel. Este o mancare de primavara,cu gust si aspect foarte placut...



Avem NEVOIE de

1 kg carne miel
2 legaturi ceapa verde
2 legaturi usturoi verde
200 ml bulion rosii
3 linguri ulei
sare
piper
patrunjel verde



MOD de PREPARARE

M-am obisnuit ca intotdeauna cand folosesc carnea de miel sa o marinez astfel :

4-5 catei usturoi sau mai mult dupa gust
200 ml vin alb
1/2 lingurita boia afumata
zeama de la o lamaie
100 ml ulei masline
sare
piper


O tin la marinat intre 3 si 48 ore, depinde de cat timp dispun.


Apoi o prajesc bine pe toate partile pina prinde o crusta deasupra.


Ceapa si usturoiul verde le curat si apoi le tai oblic cam de 1,5-2 cm.


Adaug ceapa si usturoiul peste carnea fripta, condimentez si amestec cu o spatula.


Adaug bulionul de rosii si las sa fiarba cam 40-60 de minute, depinde de carne.


Deasupra presaram verdeata proaspat tocata.


Servim stufatul cu pilaf, mamaliguta sau pireu de cartofi, dupa preferinta.


Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

0 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.