Un aperitiv, o gustare sățioasă care se prepară foarte ușor din ingrediente care se găsesc în frigiderul fiecăruia.Reteta am primit-o de la prietena mea Nela care locuieste linga Timisoara . Ea stia ca mie imi plac mult aperitivele , asa ca mi-a dat reteta spre testare. Si bine a facut, a iesit ceva foarte delicios.Data viitoare am sa incerc sa o fac si cu cartofi in loc de varza...sau poate conopida.
Avem NEVOIE de
1 varza potrivita
4 ouă crude
3 oua fierte
7 linguri făină
300 g brânzeturi ( ce aveti prin frigider)
100 ml smântână
4 căței de usturoi
mărar verde
4 fire ceapa verde
6 linguri ulei
sare, cimbru
MOD de PREPARARE
Taiem marunt varza, o dam cu sare , o amestecam si o lasam asa cam 10-15 minute sa se inmoaie putin.
Apoi adaugam 4 ouă, sarea, mararul ,cimbrul, făina și amestecam bine .Adaugam varza .
Incingem o tigaita cu diametrul de 16-18 cm , cu ulei si inpartim aluatul obtinut in 3-4 parti-placinte.
Le prajim la foc mic cam 2-3 minute pe fiecare parte.
Obtinem 3 sau 4 placinte cu varza.
Ouale fierte si branzeturile le dam pe razatoarea mica, adaugam smantana, ceapa verde tocata marunt, usturoiul trecut prin presa si sare daca este cazul. Amestecam pina obtinem o crema.
Impartim crema la cate placinte avem.
Daca aveti o forma mica de tort de 16-18 cm , o folositi pe aceea. Eu nu am avut si am folosit un vas cu acel diametru, pe care l-am tapetat cu folie alimentara.
Am pus prima placinta, am acoperit-o cu crema de branza,
iar placinta, apoi branza , pina cand am pus ultima
placinta. NU am mai pus branza, am lasat-o deoparte pina cand voi orna
tortul.
Am acoperit ultima placinta cu folia si am dat vasul la rece cateva ore sau pina a doua zi. Bine ar fi sa asezati deasupra o greutate.
Dupa ce a trecut timpul, am rasturnat tortul aperitiv pe o farfurie si l-am uns cu crema de branza ramasa, apoi l-am ornat cu cozi de ceapa verde si rondele de rosie cherry.
Asa arata in sectiune...
Multumesc mult Nela !
Pofta mare sa aveti !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu