Clatite bune inotand intr-un sos de vanilie, acoperite de bezea caramelizata... ar satisface visele oricui, nu ?
Aceasta reteta delicioasa se poate face si cu clatite ramase .Daca vi-au mai ramas cateva foi de clatite în plus ,pe a doua zi si nu stiti ce sa faceti cu ele… va spun eu : le faceti dupa reteta aceasta.
O sa va ia ceva timp pentru a le prepara, insa rezultatul este nemaipomenit, merita , credeti-ma !
Reteta aceasta o gasiti in mai multe variante pe net, dar nu pot sa spun exact ,cine este adevaratul bucatar ,care a creat-o.
Acest desert ne-a incantat papilele gustative la Alba Iulia...pe terasa Drumul Dragostei.
Avem NEVOIE de :
- pentru clatite
6 oua
300 gr faina alba
2 gr sare
16 gr zahar vanilat
650 ml lapte gras
3 linguri ulei- pentru uns tigaia
- pentru umplut
750 g branza de vaci
2 oua
200 g zahar
50 g stafide
1 lingurita esenta rom
1/2 plic aroma Vanilie Bourbon Finesse
coaja de lamaie
- pentru sos
200 ml lapte condensat
300 ml lapte
3 galbenusuri
100 g zahar
1 zahar vanilat Bourbon
- pentru bezea
6 albusuri
120 g zahar
1/2 plic aroma Vanilie Bourbon Finesse
sare
6 oua
300 gr faina alba
2 gr sare
16 gr zahar vanilat
650 ml lapte gras
3 linguri ulei- pentru uns tigaia
- pentru umplut
750 g branza de vaci
2 oua
200 g zahar
50 g stafide
1 lingurita esenta rom
1/2 plic aroma Vanilie Bourbon Finesse
coaja de lamaie
- pentru sos
200 ml lapte condensat
300 ml lapte
3 galbenusuri
100 g zahar
1 zahar vanilat Bourbon
- pentru bezea
6 albusuri
120 g zahar
1/2 plic aroma Vanilie Bourbon Finesse
sare
MOD de PREPARARE :
Intr-un vas mai inalt punem faina si pete ea adaugam ouale, sarea si zaharul vanilat(2 pliculete).
Mixam avand grija sa nu ramana cocoloase.
Subtiem aluatul cu laptele adaugat putin cate putin, mereu amestecam cu telul.
Adaugam atata lapte cat sa obtinem o compozitie foarte subtire. Daca mai este nevoie , mai putem adauga lapte.
Clatitele le prajim intr-o tigaie antiaderenta, la foc mare, cate 30 de secunde pe fiecare parte.
Daca
vreti sa mai pastrati din clatite , trebuie sa le acoperiti cu o folie
alimentara, sa nu se usuce si
sa-si mentina prospetimea .
Mi-au iesit cam 13 clatite ( diametrul tigai = 26 cm).
Mi-au iesit cam 13 clatite ( diametrul tigai = 26 cm).
Preparam umplutura.Am folosit branza de vaci de la Lidl, foarte buna pentru aceasta umplutura. Amestecam branza cu ouale, zaharul , vanilia , coaja de lamaie si stafidele hidratate intr-un strop de apa cu esenta de rom.
Amestecam sa se omogenizeze si umplem fiecare clatita cu umplutura de branza.
Asezam clatitele umplute, intr-un vas termorezistent, pe care l-am uns cu putin unt.
Vor fi 2- 3 randuri de clatite.
Umplutura ramasa o intindem peste clatite. eu am facut reteta in doua vase, au primit si copiii , unul.
Preparam sosul de vanilie .Eu am un vas pentru creme, dar daca nu-l aveti, faceti sosul intr-un vas care puteti sa-l puneti in alt vas pe apa( bain marie).
Amestecam laptele condensat cu laptele, galbenusurile,zaharul si vanilia, punem sa se ingroasa compozitia in vasul cu pereti dubli sau pe apa (bain marie).
Dam vasul cu clatite, peste care am rasturnat sosul, la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pentru 20 de minute ,pana incepe sa se inchege sosul de vanilie.
Intre timp preparam bezeaua.Batem spuma albusurile cu putina sare, cand sunt tari, adaugam pe rind zaharul si vanilia si mixam iar pina bezeaua se intareste.
Scoatem clatitele din cuptor, intindem deasupra bezeaua si dam din nou vasul la cuptor , pentru 20 de minute.
Cand bezeaua s-a caramelizat o putem scoate din cuptor , o portionam si o putem servi.
Fiti siguri ca veti manca ceva bun de tot, garantez .
Pofta mare sa aveti !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu