Pagini

duminică, 18 august 2019

Clatite cu pireu de castane si frisca

Piureul de castane este un desert clasic în România,este minunat, chiar simplu sau în alte combinații. O posibilă combinație este chiar această reţeta delicioasa. Puteam alege sa folosesc o simpla dulceata, dar asa, datorita piureului de castane, alaturarea aromelor a avut ca efect un gust special si surprinzator.





Avem NEVOIE de :
450 g faina
7 g drojdie uscata
500 ml lapte
700 ml apa minerala
4 oua
2 linguri de unt topit
1 lingura de zahar
4 linguri de ulei
1 lingurita de sare





MOD de PREPARARE.

 Separati albusurile de galbenusuri.
Intr-un vas adanc, amestecati 100 ml lapte caldut, drojdia, zaharul, untul topit si galbenusurile. Mixam pana la omogenizare. Turnati laptele ramas si apa minerala, treptat , apoi amestecati.





 Incorporati faina si sarea in cateva etape, mixati continuu sa nu se formeze cocoloase. Turnati uleiul si mixati.



 Bateti albusurile spuma, pe care o incorporati in aluat treptat ...



 ... si amestecati usor cu o spatula.


 Aluatul devine imediat pufos.Ungeti tigaia cu ulei si coaceti clatitele pe ambele parti, la foc mediu spre mare, pana se formeaza gaurele .Veti obtine cam 15 clatite mari.




Mai avem nevoie de
200 g pireu de castane
250 ml frisca 
un toping care va place mai mult.




 Ungem clatitele cu pireul de castane, le rulam(impachetam), punem frisca batuta deasupra si topingul.




Pofta mare la clatite, indiferent alaturi de cine le serviti si, asa, de final, va rog ceva… ramaneti cu mine, asa cum sunteti de atatia ani, am mare nevoie de voi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu