Pagini

marți, 18 iunie 2019

Cornulete pufoase in doua culori

Perfecte pentru o gustare dulce, cornulețele în două culori cu rahat, însiropate și delicioase, se pot face si simple , fara umplutura.
Deosebit de gustoase și de savuroase, aromate și pufoase, aceste cornulețe în două culori, vor fi pe placul tuturor și pot fi consumate chiar și câteva zile mai târziu.
Sunt delicioase si se fac foarte repede. Nu m-am hotarat inca la aspect, care imi plac mai mult, de aceea am facut cornuletele in ambele moduri si cu maro si cu galben deasupra, asa ca puteti sa va decideti voi cum va plac mai mult


 

Avem NEVOIE de
- pentru aluat:
1 kg de făină
4 ouă
300 ml lapte
200 ml ulei
2 pliculete drojdie uscata
5 linguri de zahăr
3 linguri cacao
coaja de la o lamaie
2 linguri ulei
sare

- pentru sirop:

350 ml apă
350 gr zahăr



MOD de PREPARARE

 
In vasul in care vom framanta punem faina si facem in mijloc un loc in care vom pune ouale, zaharul, sarea , uleiul si drojdia



 Framantam adaugand putin cate putin laptele si uleiul.Vom obtine un aluat ca cel de cozonac, ce va fi gata atunci cand nu se mai lipeste de degete sau de vas. Lasăm la dospit in loc căldut circa 20 de minute 


 Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in doua si intr-unul adaugam cacaoa si il framantam , iar in cealalta parte adaugam coaja de lamaie si framantam sa se omogenizeze.



 
Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in doua si intr-unul adaugam cacaoa si il framantam , iar in cealalta parte adaugam coaja de lamaie si framantam sa se omogenizeze.




 
Se frământă bine fiecare parte de aluat si se mai lasă iar la dospit circa 30 de minute. Fiecare bucată de aluat se împarte în 8 părţi egale. Vom obtine 8 bucăţi de aluat cu cacao şi 8 bucăti de aluat albe .



 
Luam o bucată de aluat albă , o întindem in foaie rotundă, apoi o bucată din aluatul cu cacao şi o întindem in foaie rotundă.




 
Se aşează bucata cu cacao peste cea albă şi se taie în 8 părţi egale, care se umplu cu ...rahat , am unmplut eu.


 
Se poate aranja aluatul si invers, foaia cu cacao jos si cea alba peste.




 
Punem cornuletele rulate in tava pe hartie de copt...
 




...
...si dam tava la cuptor la 180 de grade sa se coaca cornuletele.




 
Sunt gata atunci cand sunt frumos rumenite.
 



 
După ce sunt coapte cornuletele se scot calde din cuptor si se trec repede prin sirop.





 
Le asezam intr-un vas mai larg, apoi si pot fi servite.
 




 
Pofta buna sa aveti !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu